maandag 19 maart 2018

Film stars don't die in Liverpool

Vrijdagavond was ik een avondje bij vrienden Rick en Chris om weer eens even fijn bij te kletsen toen Rick met het voorstel kwam zondag naar de film "Film Stars Don't Die In Liverpool" te gaan. Ik had er over gelezen en het leek me een mooie film. De film draaide in mijn favoriete bioscoop LataarnVenster op de bijzondere tijd van 12.20 uur. Dat moesten we even op ons in laten werken, maar al snel bedachten we dat we voor de voorstelling een koffietje konden doen, en erna even konden gaan lunchen. In de snijdende Siberische beer-kou, of wat voor naam het ook mag hebben tegenwoordig, reisde ik af naar het Wilhelminaplein om daar Rick en Chris te treffen en gezamenlijk naar het gezellige LantaarnVenster te gaan voor een bakkie met een gebakkie.

De film "Film Stars Don't Die In Liverpool" is een film naar het gelijknamige boek van acteur Peter Turner uit 1987 over zijn korte romance met de veel oudere vedette, de filmactrice Gloria Grahame. Gloria en Peter ontmoeten elkaar in 1979 als zij 56 is en hij 27. Ze worden verliefd. In de film springen we organisch heen en weer in de tijd die zij met elkaar doorbrengen tot aan haar vroege dood in 1981. Annette Bening speelt op een adembenemende wijze de rol van Gloria, de filmster wiens levenspad was geplaveid met successen en even zovele schandalen. Ze lijkt zoveel op Gloria Grahame dat voor de zwart-wit terugblikken is gekozen voor filmfragmenten met de echte Gloria. Jamie Bell speelt een fantastische innemende rol als de beginnende acteur Peter Turner.

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven en door het geweldige acteerwerk van Annette en Jamie voel je op intense wijze de verdrietige maar ook de blije en vrolijke emoties die zij doormaken in de drie jaar die ze in elkaars leven zijn. Een aanrader deze film.

Leuk om te weten is dat Jamie in zijn eerste film "Billy Elliot" als tegenspeelster Julie Walters had, ze speelde zijn lerares. Zeventien jaar later speelt ze in deze film zijn moeder. De echte Peter Turner speelt ook in de film als Jack.

Na de voorstelling hebben we heerlijk geluncht en over de film nagepraat, en zijn we tot de conclusie gekomen dat op deze wijze naar de film gaan nog zo gek niet is.

Annette Bening en Jamie Bell als Gloria Grahame en Peter Turner.
De echte Gloria Grahame. 
De echte Peter Turner met Jamie Bell en
Annette Bening. 














Geen opmerkingen:

Een reactie posten