zondag 25 maart 2018

Week 12 2018; Wat een week!

Vladimir Poetin is herkozen tot president van Rusland! Je verwacht het niet.

Een man uit Eindhoven is opgepakt omdat hij de leverancier zou zijn van diverse bekende motorbendes. Hij was in het bezit van huiden van beschermde diersoorten, waarmee zij hun hesjes maken. De man had logo's van diverse bendes netjes gesorteerd in verschillende laatjes liggen. Motorbendes die zich inlaten met criminele activiteiten. Je verwacht het niet.

Je privacy op Facebook (en eigenlijk het hele wereld wijde web) blijkt helemaal niet zo privé te zijn. Je verwacht het niet.

Na pornoactrice Stephanie Clifford is er met playmate Karen McDougal een tweede vrouw die claimt een affiare met Donald Trump te hebben gehad. Donald, de man die over zijn eigen dochter zei dat als ze zijn dochter niet was hij haar zou daten. Je verwacht het niet.

Zelf behept met een niet zo'n sterke rug, waar ik op onverwachte momenten 'doorheen' ga, raadde mijn arts jaren geleden al aan als de eerste immobiliteit langzaam verdwijnt het het beste is om, luisterend naar mijn lichaam, in beweging te blijven, afgewisseld met rustmomenten. Nu komt Maurits van Tulder, hooglereaar aan de VU in Amsterdam die in samenwerking met Erasmus MC en Universiteit Leiden na een onderzoek naar rugklachten met de baanbrekende ontdekking, wat mijn arts me 20 jaar geleden al wist te vertellen, dat mensen met rugklachten in beweging moeten blijven. Je verwacht het niet.

Het raadgevend referendum voor de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten heeft als uitslag bijna 50/50 procent. Bijna, want voor is 47,3 procent en tegen 48,7 procent. Dus een minieme meerderheid is tegen de wet. En toch komt ie er vanaf 1 mei. Je verwacht het niet.

Is er iets sneuers dan een man van middelbare leeftijd die zich gedraagt alsof ie nog een tiener is? Na de zoveelste puberale niet leuke door hem zelf als grappig gevonden actie, is het officieel: Giel Beelen is een lul. Je verwacht het niet.

In enkele minuten werd de Duitser Martin Selmayr op 1 maart j.l. benoemd tot secretaris-generaal van de Europese Commissie. Dat was raar en bijzonder. Maar de Luxemburgse Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie ziet, vanwege de ontstane commotie daarover, geen reden om het te herzien. De Europese Commissie is dus niet transparant en doet aan vriendjespolitiek. Je verwacht het niet.


Jean-Claude Juncker en Martin Selmayr.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten