donderdag 29 maart 2018

Staand

Het is onderhand al weer anderhalf jaar dat ik de column mag verzorgen van het programma "Uit De Kast" van Radio Capelle. In die periode heeft het programma aardig wat progressie gemaakt, zo zijn we van eens in de maand een uitzending naar uitzending op de eerste en derde zaterdag in de maand gegaan. Wat globaal betekent om de week, maar soms komt het, zoals deze maand, wat ongelukkig uit en heeft een maand vijf zaterdagen, dan zitten er drie weken tussen twee uitzendingen in. Dus deze zaterdag niet, maar volgende week 7 april zijn we er weer. Pluspunt is dat er wat langer tijd is voor de voorbereidingen en voor mij om de column te schrijven.

Ook zijn we nu op vier radiostations te beluisteren, tussen 12.00 en 13.00 uur op Radio Capelle en Stadsomroep Schiedam, en tussen 18.00 en 19.00 uur op Omroep Zuidplas en Lokale Omroep Krimpen, en onze hoofdredacteur is de mogelijkheden aan het onderzoeken voor nog verdere uitbreiding.

Vanaf januari dit jaar is de studio ook verhuisd, het is groter, mooier en professioneler, en ik heb bij toeval ontdekt dat ik het voorlezen van mijn column staand fijner vind dan zittend wat ik eigenlijk altijd deed. In de nieuwe studio was nog niet alles in orde toen het een keer niet anders kon dan staand, en dat beviel me zo goed dat ik het vanaf die tijd zo doe. Voor mij voelt het vrijer en kan ik meer intonatie leggen in het voorlezen, omdat het dan een soort voordragen wordt met armgebaren die de luisteraar natuurlijk niet ziet, maar voor mij als een soort noodzakelijk voelt, natuurlijker ook.
Al doende leert men. Ook hier.

Staand op mijn plekje achter de microfoon met onze presentator René.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten