woensdag 14 maart 2018

Herinnert U zich deze nog? #119IZHAR COHEN
"OLÉ OLÉ"
1985
Geen hitnotering

Alle deelnemers voor het Eurovisie Songfestival van dit jaar zijn bekend, 43 in totaal. Noorwegen vaardigt oud winnaar Alexander Rybek (2009) af in de hoop op een nieuwe overwinning. In de geschiedenis van het festival is het regelmatig gebeurd dat oud winnaars nogmaals de zoete smaak van de overwinning wilden proeven en zich opnieuw op het strijdtoneel begaven. In de 62 voorgaande jaren is dat slechts één keer gelukt. Johnny Logan won zowel in 1980 als in 1987 het Eurovisie Songfestival voor Ierland. Of het Alexander zal lukken merken we in mei.

In 1985 deed voor Israël Izhar Cohen mee, die in 1978 samen met zijn backinggroep Alphabeta het festival won met het liedje "A Ba Ni Bi". Zeven jaar later probeerde ie het nogmaals, nu geassisteerd door een naamloze backinggroep met met vrolijke "Olé Olé". In 1985 deden er nog maar 19 landen mee. Izhar behaalde een mooie 5e plaats, maar scoorde er geen hit mee, wat met zijn overwinning wel het geval was.

Izhar is nu 66 jaar en werkt als juwelier in zijn eigen winkel. Daarnaast zet hij zich in voor de rechten van de LHBT-gemeenschap in Israël.

*Let in het filmpje vooral op de knullige opgespelde microfoontjes bij de backings. Dit was duidelijk
  de tijd vóór de headsetmicrofoon. Bij de blonde dame gaat het dan ook mis en bungelt haar 
  microfoontje ergens in de buurt van Honolulu.
*De jongen in het geel is Haim Cohen en hij is later onder de naam Adam een heus
  tieneridool geworden in Israël.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten