donderdag 22 maart 2018

Ik kies....euh....

Gisteren mochten we naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. En ik blijf het zeggen, wees blij dat we in een land wonen waar er verkiezingen zijn. Zolang er landen zijn waar er mensen gevangen zitten, worden vervolgd en/of gemarteld omdat ze juist zo graag eerlijke verkiezingen willen, zal ik altijd van het stemrecht gebruik maken. Met deze mensen in gedachten zou ik niet anders kunnen.

Omdat ik zelf tot een minderheidsgroepering behoor, vind ik het belangrijk dat de partij die mijn stem krijgt niemand uitsluit op basis van afkomst, geloof, geaardheid, leeftijd of sociale status. Landelijk zouden er direct al een aantal afvallen, en ook op gemeentelijk niveau is het kaf van het koren te scheiden, ook al doen in de gemeente Capelle aan den IJssel niet alle landelijk bekende partijen mee. Gelukkig maar, zou ik zeggen. Ik woon nu al 18 jaar met veel plezier in Capelle, ik ben intens gelukkig met mijn huisje en heb de indruk dat het best goed gaat zo in het Capelse. Het groenonderhoud zou met iets minder volledige kaalslag gepaard kunnen gaan in mijn opinie, en in het openbaar vervoer naar de Capelse wijken onderling is ook wel het e.e.a. te verbeteren. Desnoods met kleine elektrische busjes waar, ik gooi maar een wilde gedachte op, middelbare mensen die vanwege een faillissement werkloos zijn geworden weer emplooi in zouden kunnen vinden.

Ik had verwacht in het verzorgingshuis bij mij aan de overkant te kunnen gaan stemmen, maar die locatie stond er niet op deze keer. Ook het gemeentehuis bleek geen optie, daar wordt momenteel flink verbouwd dan is het niet wenselijk daar een stembureau in te plaatsen. Ik heb me begeven naar het meest lelijke, monstrueuze en wanstaltigste gebouw van Capelle; woon-zorgcentrum 'De Vijverhof'. Een enorme stenen kolos die volledig detoneert met de omgeving en waarvan ik dan maar hoop dat het er binnen wel mooi is en men er fijn woont.

Het was best druk in het stembureau, er was zelfs een rij en er heerste een gezellige sfeer. Ik heb met mijn hart en hoofd gekozen en en passant ook het in mijn ogen overbodige raadgevend referendum over de nieuwe wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten ingevuld. Wat de uitkomst ook zal zijn, het is zeer waarschijnlijk dat de wet op 1 mei gewoon ingaat. Het is immers raadgevend en de uitslag kan gewoon genegeerd worden. Voor de vorm zal er in de Kamer nog wel gepraat worden en zogenaamd heroverwogen. Ik ben blij dat er geen raadgevende referenda meer komen. Het kost nogal wat, die over het associatieverdrag met Oekraïne kostte 30 miljoen, er kwam een 'nee' uit, maar het kwam er toch. Zij die door de meerderheid gekozen zijn om beslissingen te nemen kunnen dat best, en dan, ze krijgen er nochtans genoeg voor betaald. Over vier jaar of zoveel eerder laat het gepeupel wel weten of we het er mee eens waren of niet.

Het monstrueuze Vijverhof. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten