zondag 18 maart 2018

Week 11 2018; Wat een week!

In 2009 won Alexander Rybak voor Noorwegen met een overmacht aan stemmen het Eurovisie Songfestival met "Fairytale". Het was met 387 punten zelfs de hoogste score ooit, totdat de manier van punten tellen in 2016 werd veranderd. Nu negen jaar later is hij weer uitgekozen om dat land te vertegenwoordigen met het vrolijke "That's How You Write A Song". Zal hij een Johnny Logannetje doen? Het zou zomaar kunnen.

Tijdens de Olympische Winterspelen was er twee weken lang iedere dag een half uur van "De Wereld Draait Door" gereserveerd om de analyses die er waren nog eens te analyseren. Iedere dag. Het halve programma. Nu zijn er de Paralympics waarbij er 1 bronzen, 3 zilveren en 3 gouden medailles zijn gewonnen. Maar de hele week geen woord, zelfs geen voetnoot er over. Wel werd maandag de loftrompet gestoken over de narcistische, eigengereide licht dementerende Freek de Jonge, die vervolgens tijdens een tenenkrommend optreden liet zien dat het voor iedereen beter is als hij met pensioen zou gaan.

Vorige week dacht ik nog dat we op 1 april zouden horen dat die loonsverhoging van Ralph Hamers van ING een grap was om te kijken hoeveel Nederland zou pikken, maar dinsdag zagen ze in dat het het bedrijf te veel schade berokkende en trok ING het voorstel van 1 miljoen euro loonsverhoging per jaar in. Ze hadden naar eigen zeggen niet voorzien dat het tot zoveel commotie zou leiden. Wat wel aangeeft wat hun voeling is met de maatschappij. Nu is er ruimte voor slechts 2,2 procent loonsverhoging voor Ralph, wat een schamele plus van €38500,- per jaar zal zijn. De stakker.

De vergiftiging van Sergei Skripal en zijn dochter Yulia in Salisbury. Het is niet de eerste keer dat Rusland zoiets doet. Iedereen weet dat, en toch wordt er met meel in de mond gepraat. Rusland zelf ontkent natuurlijk in alle toonaarden, maar ze zijn van de eerste leugen niet gebarsten. Niet alleen het vermoorden van mensen die hen niet aanstaan, en hun familie, want de vrouw en zoon van Sergei zijn jaren geleden ook op mysterieuze wijze om het leven gekomen, maar denk ook maar eens aan het vliegtuig van vlucht MH 17 die door een Russische raket uit de lucht is geschoten, en wat ze ook blijven ontkennen. Theresa May stuurt 23 Russische diplomaten het land uit, maar de ambassadeur mag vooralsnog blijven. Vladimir Poetin stuurde in zijn toespraak kort geleden af op een nieuwe Koude Oorlog, en voilà, er ís een koude oorlog. Nu maar hopen dat het een koude blijft.

De 25 jarige Fenn Settle ontwaakte uit zijn narcose tijdens zijn blindedarmoperatie. Hij hoorde de dokters spreken en kreeg steeds meer pijn, maar kon zich niet bewegen of praten. Hij vertelde het later aan de verpleegkundigen, maar die zeiden dat dat absoluut niet kon. Pas nadat hij precies kon beschrijven wat hij had gehoord tijdens zijn operatie en hoe de operatiekamer er uit zag werd hij geloofd. Fenn hield nachtmerries aan zijn ervaring over.

Je kon het natuurlijk op je vingers natellen dat er kritiek kwam op het voorstel van minister Wouter Koolmees voor extra partnerschapsverlof door wergeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland. Ze zeggen wel voorstander te zijn van verruiming van de verlofregeling, maar denken dat het 'slimmer en beter' kan. Zoals verwacht is hier het laatste woord nog niet over gezegd.

'Een aardverschuiving in de Krimpense politiek', zo noemde Leon Houtzager, kandidaat raadslid voor de VVD het dat zes politieke partijen (VVD, D66, Leefbaar Krimpen, PvdA, GroenLinks en Stem van Krimpen) een regenboogakkoord hebben ondertekend. Een grote stap voor het overwegend gristelijke Krimpen aan den IJssel. Hij deed deze uitspraak in het populaire radioprogramma "Uit De Kast" van Radio Capelle wat ook in Krimpen wordt uitgezonden. De Krimpense gemeenteraad zal zich dus sterk gaan maken voor de acceptatie en emancipatie van LHBT'ers in die gemeente. Vanzelfsprekend hebben SGP, CDA en CU dit akkoord niet ondertekend, maar deze partijen zullen altijd één van de andere partijen nodig hebben in de gemeenteraad voor een meerderheid, zo verzekerde Leon. Een mooie dag, en God zag dat het goed was.

Alexander Rybak.

Nederlandse paralympische ploeg. 

Yulia en Sergei Skripal. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten