vrijdag 9 maart 2018

In Memoriam: Ben Hulsman

Vanaf 1991 tot 2003 speelde hij als Willem Bol één van de twee opa's in wat tot nog toe als de langstlopende comedy-serie in Nederland geldt, "Oppassen". Samen met Coen Flink die de andere opa, Henry Buys, speelde waren ze eigenlijk de opa's van ons allemaal. Ben zal dan ook voor altijd voor die rol in ons collectieve geheugen gegrift staan, maar hij heeft zoveel meer gedaan.

Hij kwam uit een artiestenfamilie en debuteerde al op z'n veertiende. Ben heeft op toneel in stukken gestaan van Shakespeare, Sartre en Brecht, maar speelde net zo makkelijk in films en op tv waar hij gastrollen vertolkte in series als "'T Schaep Met De 5 Pooten", "Pipo" en "Hollands Glorie". Zelf zei hij altijd veel plezier te hebben gehad aan het spelen van Huib in de Serie "De Brekers" met Adèle Bloemendaal, John Kraaijkamp en Rijk de Gooyer. Maar niets overtrof zijn populariteit als de rol van de linkse oud vakbondsman Willem Bol.

Ben was getrouwd met de in 1992 overleden actrice Rita Henneken. Ben is op 7 maart overleden, hij is 86 jaar geworden.


Coen Flink en Ben Hulsman als de opa's Buys en Bol.

Het gezin Bol-Buys uit "Oppassen"Annette Barlo, Hans Hoes, Marieke van der Pol, Ben Hulsman, Coen Flink en Matijs Jansen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten