vrijdag 10 augustus 2018

Dubbele moraal

"Leve de dubbele moraal" liet de onnavolgbare Annie M.G. Schmidt Conny Stuart zingen in een lied waarin ze nog maar eens op haar eigen unieke ironische wijze de hypocrisie en kleinburgerlijkheid van een groot deel van de Nederlanders uitlichtte. Dat was in 1980 en er is wat dat betreft niet zoveel veranderd.

Er is nu in de abri's een reclameposter geplaatst van Radio 538, waarin twee miniem geklede dames elkaar vrij intiem bejegenen, handen op billen, wrijvende borsten, elkaar bijna rakende unmentionables en achter de opblaasbare radio lijken ze elkaar wel te kussen. Persoonlijk wordt ik er warm noch koud van, maar ik had wel verwacht dat dezelfde mensen die aanstoot namen aan de Suitsupply reclameposters in de abri's waarop twee volledig geklede mannen elkaar zoenden, ook nu van zich zouden doen spreken, en dus het glas zouden ingooien, er met graffiti overheen spuiten of gewoon uit louter fatsoensbesef de volledige abri in elkaar zouden trappen. Maar niets van dit alles. Schaars geklede vrouwen in een licht erotische omhelzing blijken minder aanstootgevend dan twee in pak geklede mannen die malkander zoenen.

Ook de actiegroep 'Gezin in gevaar', van Stichting Christiana heeft vooralsnog niet van zich laten horen. Bij de Suitsupply poster hadden ze middels het Reformatorisch Dagblad 40.000 flyers laten verspreiden vanwege de 'zeer seksuele taferelen'  die 'overal op straat te zien zijn, ook voor kleine kinderen', etc. En nogmaals het was een poster van twee mannen met kleding aan die elkaar zoenden. Twee bijna naakte dames die elkaar lijken op te geilen, dat vindt God en dus ook zijn grondpersoneel niet zo erg. Maar hoe zou een qua pose identieke poster, maar dan met in zwembroek geklede mannen achter de opblaasradio ontvangen zijn?

Annie zou zich hierom zeer vrolijk maken, en ik ook. Mensen zijn raar.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten