woensdag 29 augustus 2018

Pijpen

Toen het afgelopen weekend eens flink ging regenen was ik vanzelfsprekend blij dát het eindelijk eens ging regenen. Het ging aardig te keer, maar ik hoorde toch wel een heel nadrukkelijk kletterend geluid. Bij nadere inspectie bleek de regenpijp op de lanai kapot en er gutste met een flinke straal water uit. Dat hoort niet. Ik heb er een filmpje van gemaakt, en het vervolgens met een begeleidend schrijven gemaild naar de bewonersconsulent. Het filmpje bleek niet door te sturen, dan maar een screenshot van de gulpende pijp.

Meteen maandag al de mededeling dat ze een onderhoudsopdracht had uitgezet, en gisteren werd ik gebeld door de firma die het zou komen maken. Wat was er nu precies aan de hand? Ik legde het uit, en ook dat het niet één rechte pijp naar beneden was maar een samenstelling van verschillende pijpen met meerdere bochten. De man vroeg of ik er een foto van kon maken en hem die mailen, zodat hij de mannen met de juiste materialen op weg kon sturen.

In de middag kwamen er twee mannen aan, één van hen morrelde wat aan de pijpen, trok ze van elkaar en werd verrast door een plotselinge waterval. Naast dat de pijp kapot was, bleek er ook een verstopping te zitten die meteen loskwam. Ze hadden een enorme grote regenpijp bij zich die met moeite door de woning gemanoeuvreerd kon worden zonder iets om te gooien. "Wat een ding zeg!" zei ik. "Ja, dat hoor ik wel vaker" zei één van de mannen. Cabaret mensen! Werkmannenhumor! Er moest worden gemeten en gezaagd, onderwijl vroeg ik of de mannen iets wilde drinken en een kopje thee zou er wel ingaan. Ik was de laatste klant van de dag, dus ze hadden geen druk.

Even later was het in orde, natuurlijk zit ik nu met een stuk grijze regenpijp waar de oude wit was gemaakt gelijk de muur er achter, maar dat komt wel als de lanai weer geverfd gaat worden, dan vraag ik wel of de pijp meegenomen kan worden, zoals ze dat blijkbaar eerder al eens gedaan hebben.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten