zondag 12 augustus 2018

Week 32 2018; Wat een week!

'If you can't do the time don't do the crime' is een mooi Engels gezegde, waar ik altijd aan moet denken als ik het stampei zie wat wordt gemaakt als iemand wordt gesnapt bij het zwartrijden in het openbaar vervoer. Please...het is een paar keer goed gegaan en nu ben je dan gepakt. Wees een vent/wijf en neem je verlies. Ik dacht er ook aan toen ik las dat een man in Dordrecht door de politie werd gearresteerd en uit boosheid zijn autopapieren en sleutels in een vijver gooide en eenmaal op het politiebureau slikte hij zijn trouwring in. Dit alles omdat de man niet wilde meewerken aan een blaastest en de agenten voor van alles en nog wat uitschold.

Twee bejaarde mannen die waren vermist uit een verzorgingshuis in Duitsland, zijn na een zoekactie van de politie gevonden op het Wacken Open Air metalfestival. Volgens een woordvoerder van de politie hadden de heren 'duidelijk genoten van hun uitstapje'.

Een moeder in Duitsland heeft samen met haar partner haar nu 10 jarige zoon via het dark web twee jaar lang aan mannen aangeboden. Het gebeurde zo'n vijftig à zestig keer. Beelden van het misbruik zijn vervolgens via internet verspreid. Daarnaast werd het kind ook misbruikt en verkracht door zijn moeder en haar echtgenoot. Het stel moet 12,5 jaar de gevangenis in en €42.500 schadevergoeding betalen aan het kind. Ik hoop dat in de gevangenis een 150 kilo wegende vrouw genaamd Bertha deze moeder uit de hel tot haar liefje kiest.

Ruim tweeduizend mensen doneerden zo'n $130.000 aan de crowdfundingsactie die oud docent Jane Martin had opgezet voor de 18 jarige Seth Owen. Zijn ouders accepteerden niet dat hij homo is en besloten om zijn collegegeld niet meer te betalen. "Je gaat of naar onze kerk toe, of je gaat het huis uit", stelden deze van liefde voor hun kind overlopende ouders. Jane hoopte $20.000 op te halen, genoeg voor Seth's eerste schooljaar. Binnen een maand was $100.000 al bereikt. Seth en Jane willen het extra geld gebruiken om andere studenten in soortgelijke situaties te helpen.

56 Procent van de jongeren tussen de 18 en 30 jaar heeft geen zin meer in een traditioneel telefoongesprek, ze sturen liever een bericht. En daar kan ik me als beginnend bejaarde helemaal in vinden. Eén van de zegeningen van deze tijd is dat bijna alles waarvoor je vroeger moest opbellen per tekstberichtjes of mail kan. Zelf bel ik alleen maar als het écht niet anders kan.

In Hyderabad in India heeft IKEA de eerste winkel in India geopend. Het aanbod van producten is aangepast aan de inwoners. Klanten hoeven niet zelf de meubels in elkaar te zetten bijvoorbeeld. Wat volgens mij het hele concept van IKEA is, maar goed,  'when in Rome...'. Duizenden mensen wilden de winkel bezoeken en het zag eruit als een gemiddelde paas-of pinksterdag in Nederland bij het woonwarenhuis.

Ik zag op tv een klein besnord mannetje met schreeuwende overslaande stem een idolate kritiekloze menigte toespreken. Hitler zegt u? Nee maar het had een treffende gelijkenis, dit was een andere megalomane dictator de Turkse Recep Erdoğan. Terwijl het land door zijn toedoen in een financiële afgrond stort heeft hij er desondanks geld voor over om in diverse andere landen, w.o. Nederland, Turkse weekendscholen op te richten. Op zich is dat niet zo raar, er zijn Nederlandse scholen in ander landen, en ook hier zijn scholen te vinden van diverse andere naties. Het gaat dan veelal om onderwezen te worden in de taal en cultuur van het desbetreffende land . Maar iets zegt me dat ons Recepje er hele andere plannen mee heeft. We gaan het zien.

Seth Owen.

IKEA in India. 

Jongeren (en ik)  sturen liever berichtjes dan dat ze telefoneren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten