zondag 26 augustus 2018

Week 34 2018; Wat een week!

Het maken van een cruise staat nog altijd op mijn to do lijstje, dat helemaal niet zo lang is, want er zijn veel meer dingen die ik niet wil doen. Maar nu ik las dat een Britse vrouw van een cruiseschip is gevallen voor de kust van Kroatië, en pas na 10 uur zwemmend in zee(!) en dus uitgeput door een Kroatische reddingsboot werd ontdekt, krijg ik er toch tweede gedachten over.

In september start het zestiende (16e) seizoen van het programma "Boer Zoekt Vrouw" werd afgelopen week juichend bekend gemaakt. Ik heb het zelf nooit gezien, dus heb er ook geen gefundeerde mening over. Het verbaast me alleen dat die boeren zonder vrouw nog niet op zijn.

Wat zou de wereld toch moeten zonder zieners als kardinaal Raymond Burke? Hij heeft het voor eens en altijd duidelijk gemaakt. Het kindermisbruik in de katholieke kerk zijn volgens hem 'daden die komen door de homoseksuele cultuur'. O, zo zit dat dus. Ouwe mannen die zich vergrijpen aan kinderen komen daarvoor op het idee door homoseksuelen, uit zichzelf zouden ze er nooit opgekomen zijn. Ik begrijp het, maar is pedofilie niet iets heul anders dan homoseksualiteit? Anders zouden ze gewoon elkaar kunnen bespringen toch en de kinderen met rust laten. Dat doen homoseksuelen namelijk ook.

Glennis Grace, de vrouw kan zingen, ze heeft een fenomenaal stemgeluid. Ze doet nu mee aan het tv programma "America's Got Talent". En dat gaat vrij goed, men is zeer enthousiast over haar kwaliteiten als zangeres. Alleen ze wordt daar gepresenteerd als 'alleenstaande moeder die haar droom najaagt'. Geen woord over haar al 24 jaar durende carrière hier in Nederland, haar 9 albums die de hitlijsten haalden, haar uitverkochte concerten als onderdeel van Ladies of Soul. Ze wordt ook in een soort C&A-tje de bühne opgestuurd, niks geen glitterjurken zoals we die van haar kennen. Alsof men in Amerika geen toegang tot internet heeft, maar goed, het Amerikaanse publiek pikt het. Het programma is volledig voorgeprogrammeerd. Ik denk dat dát het is wat ik onbewust altijd al aanvoelde en daarom nooit warm liep voor voices, talents, of factors. Dit gezegd hebbende gun ik Glennis vanzelfsprekend alle geluk van de wereld met haar deelname.

Vaccinatietwijfelaars. Een woord dat volgens mij wel kans maakt op het predicaat 'woord van het jaar'. Er zijn altijd ouders geweest die hun kinderen niet laten inenten, voornamelijk werden en worden die gevonden onder de reli-gekkies die denken dat God het allemaal voor ze regelt, en gaat er eens een kind dood aan mazelen, dan is er zo weer een bijgemaakt. Niet van dat benauwde. Maar nu blijken er ook mensen buiten het reli-kringetje te vinden dat vaccinatie voor hun kinderen niet nodig is om uiteenlopende redenen. Dat ze daarmee andere kinderen in gevaar brengen vinden ze niet hun probleem. Vandaar dat er een wetsvoorstel komt wat toe zal staan dat kinderdagverblijven niet ingeënte kinderen mogen weigeren. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt dat voorstel.

Terwijl er met man en macht wordt bekeken hoe men mensen die zich vrijwillig hebben aangesloten bij IS weer terug kunnen laten komen naar Nederland, worden tegelijkertijd twee kinderen die hier vanaf hun tweede en derde jaar wonen en geen andere taal spreken dan Nederlands uitgezet naar Armenië. Voor Lili en Howick betekent dit dat ze in een weeshuis terecht komen in een land wat ze niet kennen en waarvan ze de taal niet spreken. De Raad voor de Kinderbescherming heeft geconcludeerd dat uitzetting niet verantwoord is, maar dat is door de Raad van State van tafel geveegd. Voor 'regels zijn regels' mensen waarschijnlijk heel goed te begrijpen, voor mij niet, en dat hou ik graag zo.

Donald Trump voelt de hete adem en zei: 'Als ik ooit word afgezet, zullen de beurzen crashen. Ik denk dat iedereen dan erg arm zal worden.' Ook ons kabinet en dan met name Mark Rutte ligt onder vuur vanwege de afschaffing van de dividendbelasting. Hij blijkt die belofte aan Shell en Unilever met bloed te hebben ondertekend. Niemand wil die afschaffing, ook zijn coalitiegenoten niet, op een enkele collaborerende CDA'er na. Toch zei Gert-Jan Segers van de Gristenunie, ondanks dat hij tegen de afschaffing is: 'Zonder afschaffing van de dividendbelasting valt het kabinet'. Zowel in het geval van Donald als Gert-Jan geldt; 'daar waar kennis en kunde ophouden begint het geschreeuw en gedreig'.

Lili en Howick. 

Glennis Grace in haar C&A-tje. 

Vaccinatietwijfelaars. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten