zondag 19 augustus 2018

Week 33 2018; Wat een week!

Dat de rem van het aanvoelen wat je wel en niet meer kunt maken van de samenleving af is, zie je overal om je heen en zeker als het Gewenste Kinderen betreft. Nu er bordjes bij hunebedden zijn geplaatst met het verzoek er niet op te klimmen, zijn het vooral ouders die zich er over opwinden. Het verzoek is er niet voor niets, als er een kind vanaf valt en letsel heeft zijn het diezelfde ouders die het Hunebedcentrum verantwoordelijk houden. Veel Nederlandser wordt het niet. Daarnaast zijn hunebedden natuurlijk grafmonumenten en die dien je met respect te behandelen. Maar ja, ik zag dat mensen er ook onder hadden gebarbecued.

Tijdens Antwerp Pride is een man in elkaar geslagen door twee mannen. Ze riepen 'vuil janet' (Vlaams scheldwoord voor een homoseksueel), en sloegen hem tegen de grond waarbij zijn schouder uit de kom raakte. Zolang dit nog voorkomt is er nog veel werk te verrichten.

Je kunt boos zijn, woedend zelfs, of je bent buitenproportioneel hysterisch. Dit laatste was een man uit Payson in Utah. Hij was opgepakt wegens geweld tegen zijn vrouw tijdens een ruzie, een dag later betaalde hij zijn borgsom en pakte direct het vliegtuig van een vriend. Daarmee vloog hij naar zijn buurt en liet het toestel neerstorten op zijn huis. Zijn vrouw en hun kind waren aanwezig in de woning, maar raakten niet gewond. De man zelf kwam om het leven.

Kotsmisselijk word je er toch van. Nu worden er weer meer dan driehonderd priesters beschuldigd van kindermisbruik in Pennsylvania. Een alsof dat nog niet walgelijk genoeg is hebben de kerkleiders aldaar als ook het in en in criminele Vaticaan het de afgelopen 70 jaar waarin het misbruik zich afspeelde stilgehouden. Zou God en het geloof ooit verzonnen zijn door perverselingen zodat die hun gang konden gaan onderwijl iedereen bang makend voor zonde en hel? Het zou me niets verbazen. En ook bij die enge sekte van Jehovah's Getuigen kunnen ze niet van kinderen afblijven. Ook zij houden alles onder de pet met een eigen rechtspraak binnen hun gelederen compleet met ouderlingen en al.
Bah!

Niemand is, als het goed is, voltijds bezig met het feit dat ie ouder wordt. Maar zo nu en dan komt het ineens tot je. Bijvoorbeeld als een idool uit je jeugd, zo het lijkt plotseling, zestig kaarsjes uit mag blazen. 16 augustus was dat het geval voor Madonna. Huh? Zestig? Madonna? Hoe oud ben ik dan wel niet? Dat gaat dan even voor en moment door je heen.

Sinds 25 mei van dit jaar is er een nieuwe privacywet van kracht gegaan. Daarin staat o.a. dat men niet zomaar een foto waar iemand anders op staat mag publiceren. Het betekent dat organisatoren van evenementen die van hun leuke event foto's willen maken volgens deze wet iedereen om toestemming moeten vragen die op de foto staat. Bij Haarlem Culinair hebben ze er iets op bedacht. Je kunt een rode stip halen bij de organisatie en die vervolgens op je voorhoofd plakken. Staat er iemand met zo'n stip op de foto of video dan gebruikt de organisatie de beelden niet. Ook kan een rode stip drager op een foto geblurd worden. Die stip op je voorhoofd lijkt een 1 april grap, maar het is echt waar, bovendien is het augustus. Je loopt dan wel voor lul met zo'n stip op je voorhoofd, maar je wordt niet gefilmd of gefotografeerd, daar moet je wat voor over hebben.

Het kabinet is terug van vakantie en wat natuurlijk wel te voorspellen was, Mark Rutte vindt dat Stef Blok die nogal wat, laat ik het mild zeggen, bijzondere uitspraken heeft gedaan over de multiculturele samenleving en en passant een aantal landen schoffeerde, gewoon kan aanblijven als minister van Buitenlandse Zaken. Ook het feit dat de door de multinationals afgedwongen afschaffing van de dividendbelasting 600 miljoen (€600.000.000) meer kost dan voorspeld, en nu dus tot zo'n 2 miljard (€2.000.000.000) zal oplopen, kan volgens het kabinet gewoon doorgang vinden. Geld genoeg blijkbaar.

Madonna is 16 augustus 60 jaar geworden. 

Er zijn verstandelijk beperkten die vinden dat je gewoon kunt barbecueën bij een hunebed. 

Zouden vrouwen uit India überhaupt nog wel gefotografeerd worden met
de rode stippen-code?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten