dinsdag 17 september 2019

Herinnert U zich deze nog? #146

CISKA PETERS
"ESPAÑA MAÑANA"
1974
Aantal weken: 3
Hoogste positie: 20

Nog een beetje doorbordurend op het blogje van gisteren, de opkomst van het massatoerisme in de jaren zestig en zeventig met name naar Spanje, kwam ineens deze hit van Ciska Peters in mijn gedachte, want Imca Marina had niet het alleenrecht om Spanje met verve te promoten.

Ciska deed begin jaren zestig mee aan diverse talentenjachten en won in 1962 de Grote Prijs van Radio Luxemburg en haar zangcarrière begon. Het jaar erna ging ze samen met Rob de Nijs, Edwin Rutten, Ansje van Brandenberg en Gert Timmerman voor Nederland naar het Songfestival van Knokke.

Vanaf haar eerste single "Wie Weet" uit 1963 bleef Ciska tot 1985 onverminderd populair, met in de jaren zeventig dus een aantal 'vakantiehits', naast dit "España Mañana" waren dat o.m. "Zo Zal Deze Zomer Zijn" en "Dans Naar De Zon". Haar man Pim ter Linde zette het eerste professionele artiestenmanagement op, Interlinde Artist Management, en Ciska stopte in 1985 met zingen en ging werken bij Interlinde. In 2002 verkochten ze het inmiddels tot Peters & Ter Linde Organization omgedoopte bureau. 

In 2012 zong Ciska voor het 65-jarig artiesten jubileum van Ronnie Tober nog één keer met hem hun grote hit "Naar De Kermis" uit 1975. Daar kreeg Ciska zulke leuke reacties op dat ze heeft besloten zo nu en dan weer eens te gaan optreden. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten