woensdag 11 september 2019

Wild west

Wonende in een suburb heb ik het idee dat ik met net genoeg afstand van de grote stad woon om er de voordelen van te hebben, en dat de nadelen ons inwoners zo bespaard blijven. Denk opnieuw. Afgelopen maandag haalde mijn buurt het journaal, omdat er op metrostation Capelsebrug iemand na een schermutseling was neergestoken en overleden. Het ging om twee jongens van twintig die in een vechtpartij geraakten doordat de ene achter de ander aanliep door het controlepoortje zonder in te checken. Daar vond de nagelopen jongen iets van, en een gevecht ontstond.  De jongen die wilde zwartrijden heeft dat nu met de dood moeten bekopen. De dader is inmiddels aangehouden.

Gisteren heeft er een schietpartij, er wordt zelfs gesproken van een 'kogelregen', plaatsgevonden bij winkelcentrum Alexandrium, bij mij in de buurt. Inzittenden vanuit twee auto's hebben elkaar beschoten op verschillende plekken bij het winkelcentrum. Uit één van de auto's zijn een man en een vrouw gestapt die een wapen lieten zien aan een bestuurster van een andere auto, die vervolgens meteen uitstapte, waarop het stel er met haar auto vandoor zijn gegaan. Omdat er geen duidelijkheid over de situatie was hebben hulpdiensten groot alarm geslagen. In het winkelcentrum ging het alarm af, scholen in de buurt en winkels hielden hun deuren tijdelijk gesloten. Naast dat de auto's kogelgaten hebben, is ook een ruit van de lokale McDonald's door kogels geraakt. De inzittenden van de andere auto, ook een man en een vrouw zijn inmiddels aangehouden. Het stel in de gestolen auto is nog niet gevonden. Ik werk er vlakbij en wij hoorden helikopters overvliegen op zoek naar de voortvluchtigen. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen.

Zo'n suburb blijkt geen natuurlijke grens voor grootstedelijke zaken. En naar het oosten van het land verhuizen zal geen soelaas bieden, want Facebookvriend sinds jaren, Bertus, is er bijkans uit z'n bed geblazen door een plofkraak, zo vernam ik. Ik denk nu aan Schiermonnikoog.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten