zaterdag 5 oktober 2019

De loodgieter

Soms kunnen dingen heel snel gaan, woensdag gemeld dat zowel de douche- als de wastafelkraan lekten, en al op donderdag stond de loodgieter voor de deur. Bijna had ie daar ook blijven staan vanwege weer één van de vele verrassingen die ik vrijwel dagelijks ervaar. Ik blijk namelijk een nieuwe deurbel te hebben. Althans, de bel is nog hetzelfde, maar er komt een ander geluid als iemand erop drukt. Had ik eerst een TRRRRIIIINGGGG, nu heb ik een PIEDELIDDDDELIEP. Ik wist van niets, mij was niets verteld. Ik hoorde wel een geluid, maar dacht dat het in de muziek hoorde die ik op had staan, maar omdat het niet echt harmonieerde, vermoedde ik de nieuwe videofoonbel van de algemene deur beneden, maar toen zag ik echter een manspersoon voor mijn buitendeur staan: de loodgieter.

Eén blik op de lekkende douchekraan was al voldoende voor hem om te constateren dat dit zo niet hoorde. Even trok het bloed uit mijn hersenen weg toen hij zei dat ie hoopte dat het enkel aan de kraan lag. Alle leidingen zijn destijds in de muur weggewerkt en voor een kort moment voorvoelde ik hak- en breekwerk, maar het was gelukkig enkel de kraan. Die is vervangen door een voor mij heel modern exemplaar. Ik had nog zo'n kraan met rechts een koudwaterdraaiknop en links een warmwaterdraaiknop. Nu heb ik een thermostaatkraan met rechts de aan knop en links de knop om de temperatuur te regelen. Zoef, in één keer die 21e eeuw in.

Bij die wastafelkraan, vermoedde hij dat ie daar volgende week voor terug moest komen, maar toen kreeg hij plots een epifanie, en zei dat hij in de auto naar alle waarschijnlijkheid nog wel een kraan had. Dat bleek ook zo te zijn. Ook deze kraan is veel moderner dan de oude met in plaats van draaiknoppen een handel. Naast zijn kundige werk bleek hij ook een gezellige klets, hij deed me echt denken aan zo'n loodgieter van vroeger die het naast vakbekwaamheid het ook van zijn contactuele eigenschappen moet hebben.

Ik ben weer een gelukkig mens met kranen die als ze dicht zitten ook echt dicht zitten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten