woensdag 2 oktober 2019

In Memoriam: Channing Smith

De 16 jarige Amerikaanse Channing Smith had tegen vrienden in vertrouwen verteld dat hij homoseksuele- of biseksuele gevoelens had. Vervolgens hebben zij dat op social media geplaatst. Daar kwam hij achter toen hij na zijn werk bij Burger King 's avonds thuis kwam. Hij heeft het meisje uit zijn klas gebeld die het op haar Instagramprofiel geplaatst had. Hij was overstuur en zei dat hij zelfmoord zou plegen. Het meisje heeft geen actie ondernomen daarop.

Channing werd dood in zijn kamer gevonden door zijn vader. Hij had in een post laten weten dat hij 'een tijdje niet meer op social media zou zijn, omdat hij het haat dat hij niemand kan vertrouwen'. De familie van Channing is overmand door verdriet. De familie wist niets van zijn gevoelens, maar zij zouden er absoluut geen probleem van hebben gemaakt, aldus zijn broer. "Hij had de kans moeten krijgen er zelf mee naar buiten te komen. Social media is tegenwoordig zo krachtig dat het als een vernietigingswapen gebruikt kan worden."

Ik kan intens verdrietig worden van dit soort vreselijke gebeurtenissen, die toch steeds weer met enige regelmaat voorkomen. Het (online) pesten van lhbt'ers, bedreigen of zelfs fysiek aanvallen, het gebeurt nog steeds. Maar wat Channing is overkomen, het uit de kast trekken van iemand die de deur zelf nog op een heel klein kiertje heeft staan is ook absoluut niet toelaatbaar. Degene om wie het gaat bepaalt zelf waar, wanneer en óf hij of zij uit de kast wil komen, en niemand anders.

Volgens Joshua, de broer van Channing, hebben de 'vrienden' van zijn broer het puur gedaan om hem te vernederen. "We wonen in een klein landelijk dorp, de dag erna op school zou hij zeker worden nagewezen en uitgelachen."

Een jong leven is gestopt, omdat in plaats van hem te omarmen en te zeggen er voor hem te zullen zijn hebben zogenaamde vrienden ervoor gekozen om hem letterlijk en figuurlijk een mes in zijn rug te steken.

Channing Smith.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten