donderdag 3 oktober 2019

Verrassingen

In mijn woning zelf moet nog begonnen worden over zo'n week of twee, maar aan de buitenkant worden er, zonder duidelijk stramien, werkzaamheden verricht, het lijkt volledig onsamenhangend wanneer het zo uitkomt. Zo kwam ik eens thuis om de lanai vol met afgebladderde verf te vinden, op een andere dag toen ik thuis was rook ik ineens brandlucht en bleek men bezig om aan de galerijkant de verf af te branden. Er is ook al een soort van geverfd, maar dat is als ik het zo zie niet het uiteindelijke resultaat, althans ik hoop het niet. De plafondplaten van de galerij zijn verwijderd en er zijn houten latjes getimmerd.

Het is iedere dag weer een verrassing wat ik zal aantreffen. Ik merk dat er leven is geweest op de lanai doordat er gebruikte werkhandschoenen liggen,verpakkingen van gereedschapsdingen die gebruikt zijn of gebruikte schuurbladen. Gisteren lag er een leeg blikje energy drank. Van de week zag ik dat de regenpijpen los op de lanai lagen. Waarom? Ik heb geen idee, maar mijn gedachtegang was dat ze er niet voor niets zaten, ze dienen als afwatering van regenwater van het dak. Maar nadere inspectie bracht aan het licht dat er nu, tijdelijk, een soort slurfje hangt waar het water door wordt afgevoerd. En het regent nogal, natuurlijk. Het slurfje komt niet uit waar de regenpijp wel uitkomt, dus wordt de hele lanai nat. Ik verwonder me nog slechts, en raak een weinig murw van al wat er zo lukraak om me heen gebeurt. Het lijkt een beetje op wonen op een trailer park. Al zo'n twee jaar.

Gisteren ontdekte ik dat mijn douche en wastafelkraan blijven druppelen, en nee het is niet het leertje. Ik heb de bewonersconsulent ingelicht en de loodgieter heeft mijn voicemail ingesproken. Ik zal vandaag een afspraak maken. Ik hoop maar dat het iets kleins is, een ingrijpende badkamerreparatie kan ik er niet ook nog eens bij hebben. Hou op met me hoor!

Daar liggen de regenpijpen dan.

Het 'slurfje'. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten