woensdag 16 oktober 2019

Voorbereiding

De dag waarvan ik weet dat ie komt is bijna daar, donderdag aanstaande zullen de werkzaamheden betreffende het Duurzaam Wonen project in mijn woning starten. Daarvoor dien ik wel ruimte te maken voor de mannen. Vorige week donderdag kwam de duurzaamwonenprojectbegeleidster even langs om met een wapperend gebaar aan te geven waar er allemaal ruimte moet komen, bij alle ramen een meter ruimte, alle raambekleding moet eraf en de diepe kast in de slaapkamer moet leeg, want daarvan moet de achterwand weg, want asbest, en ook de buizen van weet ik veel wat die er achter lopen worden vervangen.

Ik woon hier nu bijna twintig jaar, en een mensch gaat leven naar de ruimte die hij heeft, m.a.w. alle ruimte is benut en omdat ze overal tegelijk bezig gaan zijn is het nogal een uitdaging waar ik alles neer moet gaan zetten. Gisteravond besloot ik om met de bovenetage maar te beginnen. Het is nu al een complete chaos, en ik kan daar niet zo heel goed mee omgaan. Omdat ik weet dat het tijdelijk is, een ruime week, kan ik mezelf er enigszins overheen zetten, maar toch. Allereerst de logeerkamer, het bed onder het raam moest natuurlijk uit elkaar gehaald, en het rolgordijn eraf. In de kledingkamer moesten wat kledingrekken weg, die zijn nu verdeeld over de logeer- en de slaapkamer. De luxaflex daar weggehaald en gelukkig lag het plan er al om die niet meer terug op te hangen, want die beugeltjes waar ze aan hingen moesten ook eraf en dat ging niet helemaal soepel. De gordijnen die ervoor in de plaats komen heb ik een tijd terug al aangeschaft.

De grootste uitdaging was de diepe slaapkamerkast leegruimen waar het linnengoed in ligt en een gedeelte van mijn schoenen. Omdat ik kastjes in de buurt van het slaapkamerraam moest verplaatsen was het een heel gepuzzel, maar de schoenen staan nu naast mijn bed, en het linnengoed ligt beneden naast de eettafel opgestapeld. Die tafel moest ik naar de muur schuiven, want de mannen moeten in één run door kunnen lopen van de voordeur naar de lanai, zo was het devies.

Vanavond zal ik de woonetage onderhanden nemen. Alle raambekleding weg, vensterbank leeg, kleed oprollen (de mannen leggen bescherming neer voor het laminaat). Bureautje weg van het raam, in de keuken en toilet waar ze de ventilatiekanalen gaan vervangen alle snuisterijen weghalen die zouden kunnen sneuvelen, en dan ben ik er klaar voor om iedere dag om klokke half acht in de ochtend met een joviaal gebaar de heren binnen te laten en het allemaal over me heen te laten komen.

Als ik de prachtig gelamineerde duurzaamwonenwerkzaamhedendagkalender goed interpreteer, zullen vrijdag de werkzaamheden van de slaapkamerkast afgerond zijn. Dan hoop ik die zaterdag weer te kunnen inrichten. Ik zit dan wel heel het weekend met plexiglas in plaats van de ruiten die zijn verwijderd, want eerst maandag wordt dan het HR++ glas geplaatst. Ik houd u op de hoogte van alle temptaties die ik zal moeten doorstaan. Je maintiendrai.

De door velen zo geliefde jaren 70 logeerkamer lijkt nu meer
op het winkeltje van Malle Pietje. 

Ook de slaapkamer lijkt nu op een uitdragerij. 

Linnengoed naast de eetkamertafel. 'Het is maar tijdelijk' is mijn
mantra om niet mijn verstand te verliezen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten