maandag 14 oktober 2019

Welkom in.....

Gisteren de laatste aflevering gezien van het buitengewoon leuke programma 'Welkom In De Jaren 20 En 30', de zesdelige serie van Niek Barendsen welke in eerste instantie is bedoeld voor de jeugd, maar zo ongelooflijk leuk is om te zien voor iedereen vanwege de humor die erin zit en de voor volwassenen herkenbare kleine verwijzingen naar persoonlijke kenmerken en gedragingen van de bekende personages.

De serie komt uit een reeks waarin steeds een bepaalde tijd uit de geschiedenis wordt belicht, zo zijn er al o.m. geweest 'Welkom In De Gouden Eeuw', 'Welkom In de Jaren 60', 'Welkom Bij De Romeinen'. Ook is er door dezelfde makers de serie 'Oh Mijn Hemel' gemaakt over de wereldreligies. Iedere aflevering volgt een zelfde stramien, presentatrice Dorine Goudsmit (Plien van Bennekom) ontvangt mensen uit de behandelde periode ("Ze is al dood sinds 1962, maar speciaal voor ons maakt ze een uitzondering, hier is koningin Wilhelmina!") vervolgens worden gebeurtenissen bekeken uit de periode van de gast, tussendoor becommentarieerd door een ouder tv kijkend stel Trui en Maarten (Ellen Pieters en Alex Klaasen). Er wordt leuke en interessante informatie gegeven in de sketches met veel humor en ironische uitvergroting.

Wat zeker meewerkt is dat niet de minsten uit de acteerwereld hun medewerking verlenen aan het programma. Plien is natuurlijk de gedroomde licht hysterische presentatrice, daarnaast spelen acteurs als Pierre Bokma, Elise Schaap, Laus Steenbeeke, Lies Visschedijk, Ilse Warringa en zovele anderen lekker vet aangezet personages uit de geschiedenis.

Omdat het een kinderprogramma betreft wordt het steevast uitgezonden op de late zondagmiddag om 17.50 uur. Maar prime time zou zeker geen verkeerd tijdstip zijn. Als u googelt op de titels, kunt u de afleveringen van de verschillende series terugkijken. Doen, het is absoluut de moeite waard.

Plien van Bennekom als Dorine Goudsmit.

Ellen Pieters en Alex Klaasen als Trui en Maarten.

Welkom in de jaren 20 en 30.

Welkom in de jaren 60. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten