zaterdag 9 maart 2024

Forever young

Op 7 april aanstaande wordt Patricia Paay 75 jaar. Om dat te vieren geeft CD-licious een genummerde gelimiteerde cd box uit met het volledige oeuvre van Patricia vanaf 1966 t/m haar laatste opname uit 2020. Alles uit haar gevarieerde zangcarrière verzameld, vanaf haar Nederlandstalige periode in de jaren zestig via haar poprepertoire, zowel solo als frontvrouw van diverse popbands, naar het wereldwijde succes van Star Sisters, samen met haar zus Yvonne, eerst onder de vlag van Stars On 45 (Andrews Sisters medley) maar later ook als een op zichzelf staande act.

Patricia is één van de beste allround zangeressen van Nederland. Haar grootste successen had ze in de jaren zeventig en tachtig, maar vanaf de jaren zestig was ze, al dan niet samen met haar zus, op talloze Nederlandse producties te horen als backingvocaliste. Op hits van o.m. Golden Earring, Tee Set, Greenfield & Cook en the Classics is ze, voor het geoefende oor, duidelijk te horen. De mannen van Earth & Fire die niet zo heel erg te spreken waren over de vocale kwaliteiten, of liever gezegd het gebrek daaraan, van hun zangeres Jerney Kaagman hebben destijds Patricia gepolst om haar plaats in te nemen, waarvoor ze bedankte. Ze vond het niet chique naar Jerney toe.

Daarnaast heeft ze ook vele reclamejingles ingezongen, w.o. de tune van Toppop en kunt u zich nog herinneren: "Domo, Domo, Domovla in die makkelijke pakken, ahooee", ook dat waren de zusjes Paay. Op deze cd-box staan zelfs twee reclame jingles die destijds als (flexi)single verkrijgbaar waren, Skol International bier en Mary Quant cosmetica. 

Het spreekt voor zich dat ik deze box heb besteld, ik heb natuurlijk al aardig wat van Patricia in mijn collectie, maar hier staan toch weer dingen op die ik nog niet heb en die ook voor het eerst op cd uitkomen, o.m. een aantal Duitstalige singles en zelfs nog nooit eerder uitgebrachte opnames. 

Ik kan me zo voorstellen dat ook u geen leven meer kan voorstellen zonder deze prachtige oeuvre-box van Patricia. U kunt 'm bestellen bij CD-licious. De box heeft de prachtige titel: 'Forever Young'.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten