vrijdag 22 maart 2024

Logeerkamer, pindasetjes en foto's

Langzaam maar gestaag ga ik door met de voorjaarschoonmaak. Gisteren was de logeerkamer aan de beurt, of zoals deze in de volksmond wordt genoemd: de jaren 70 kamer. Nou ja, kamer-met-alles-wat-gevoelswaarde-heeft-en-ik-niet-beneden-wil-hebben-maar-ook-niet-weg-wil-doen dekt de lading eigenlijk ook beter dan logeerkamer, maar goed er staat een extra bed in. 

Het is niet zo heel veel werk, maar alles weer even door het sop en de boenwas over de jaren 60 kastjes die ooit nog thuis hebben gestaan. De geur van boenwas vind ik ook helemaal bij de voorjaarsschoonmaak horen. Wel heb ik een kleine aanpassing gedaan waar ik me al enige tijd aan stoorde.

Jaren geleden was ik bevriend met iemand die goed dacht te doen door mij te pas maar vooral te onpas te verblijden met een pindasetje, u weet wel een groot bakje met 6 kleine bakjes en een lepeltje, ook al had ik expliciet gezegd dat het niet hoefde. Ik had namelijk ooit één vintage pindasetje zelf gekocht en me laten ontvallen hoe mooi ik die vond. Ik heb geprobeerd uit te leggen dat het niet betekende dat ik nog zesentwintig andere pindasetjes hoefde te hebben, maar het was tegen dovemansoren gezegd. Het is iemand die in een eigen wereld met eigen percepties leeft en daardoor in het sociale spectrum moeilijk mensen en situaties leest. Ik liet het maar zo, het is een enthousiast mensch maar nogal onmatig in alles, dus zat ik op een gegeven moment met tientallen pindasetjes. 

Vanzelfsprekend verdwenen die naar de logeerkamer, maar de laatste tijd begonnen ze me steeds meer tegen te staan. beneden in de woonkamer had ik eenzelfde door mijzelf veroorzaakt 'probleem' met foto's in lijstjes. Dat waren er veel te veel. Gisteren heb ik er metten mee gemaakt, hele korte. De pindasetjes heb ik weggehaald en ik heb een aantal foto's naar de logeerkamer overgebracht, omdat het veelal foto's van vroeger zijn komen ze in de jaren 70 ambiance ook beter tot hun recht. 

De pindasetjes heb ik in een grote doos gedaan en naar de berging gebracht, dus mocht u nog interesse hebben in een pindasetje, ik heb er genoeg. Over een paar jaar na mijn verscheiden zullen ze uiteindelijk in de vuilcontainer belanden. Dat kan ik zelf nu ook al doen natuurlijk, maar dat vind ik dan weer te rigoureus. Niemand zal mij, met bepaalde zaken, kunnen betichten van enige logica. 








  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten