vrijdag 29 maart 2024

Voice of Europe

Het klinkt als de titel van het 84e programma waarin zangtalent van zich laat horen, maar niets is minder waar. 'Voice of Europe' was een website wat als Russisch desinformatienetwerk fungeerde. Tsjechië zegt het te hebben ontmanteld. Politici uit verschillende landen, waaronder ook Nederland, zouden zijn benaderd en betaald om het Russische geluid te laten doorklinken in hun eigen landen. Geert Wilders en Thierry Baudet zijn beiden geïnterviewd op de website en Geert zei in 2017: "Ik lees Voice of Europe iedere dag en haal er veel informatie uit. We hebben geluk dat Voice of Europe bestaat als tegengif voor de indoctrinatie van fake media". Daar kan ik intens vrolijk van worden, indoctrinatie met nepnieuws uit Rusland tegengif noemen, Geert kan dat, erger is dat te veel mensen Geert ook tegengif vinden of zoiets, vandaar dat hij nu aan de onderhandelingstafel zit om een nieuw kabinet te gaan vormen. Dit nieuws komt hem slecht uit, vandaar dat hij bijna over zijn eigen benen struikelde om aan te geven dat 'de onderste steen boven moet komen'.

Thierry, die Vladimir Poetin ooit 'een prachtvent' noemde, was zo getergd dat hem naar geldstromen vanuit Rusland werd gevraagd dat hij in de Tweede Kamer uitriep vragensteller Jesse Klaver 'op z'n bek te willen slaan'. Op het FvD congres, vorige week, was de ambassadeur van Rusland aanwezig en werd warm welkom geheten door Thierry, dus zo heel raar was die vraag van Jesse niet en de agressieve reactie van Thierry daarop is buiten alle proporties, zeker als het, zoals ie zelf zegt, niet waar is. Dat de boekhouding van FvD niet heel transparant is helpt ook niet erg mee.

Elk weldenkend mens weet dat Rusland aan dit soort praktijken doet, en is dan ook niet verbaasd dat er ook Nederlandse politici als nuttige idioten door Rusland worden gebruikt. Behalve politici zelf: 'Kamer schrikt van berichten over Russische inmenging.' Ze zijn weer eens geschokt door iets wat iedereen verder al lang wist en zelfs met aan zekerheid grenzende veronderstelling namen aan zou kunnen verbinden.  

Hier is het laatste woord vast nog niet over gezegd, en vergeet u niet, de lange arm van Rusland reikt op deze wijze mede door Voice of Europe in meer Europese regeringen. Ik zei het al eerder, het zijn bijzondere tijden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten