dinsdag 26 maart 2024

In Memoriam: Fritz Wepper

Het zullen met name de mensen van mijn generatie zijn geweest die bij de bekendmaking van het overlijden van de Duitse acteur Fritz Wepper hebben gedacht: Ach... Vanaf 1974 tot 1998 was hij in alle 281 afleveringen van de Duitse krimi-serie 'Derrick' te zien waarin hij naast Horst Tappert, die de titelrol vervulde, rechercheur-inspecteur Harry Klein speelde. Daarvoor speelde hij in de met talloze prijzen overladen film 'Cabaret' met Liza Minnelli, Joel Grey en Michael York.

Na 'Derrick' speelde Fritz in een andere langlopende serie (20 jaar) die in Duitsland alle records verbrak, 'Um Himmels Willen' de rol van burgermeester Wöller. In 2023 beëindigde Fritz zijn acteer carrière, hij was toen al enige tijd ziek. 

Fritz was getrouwd met Angela von Morgen samen hebben ze een dochter. Daarna trouwde hij met Susanne Kellermann en ook met haar heeft hij een dochter. In 2021 werd bij hem een tumor verwijderd waar een corona-infectie overheen kwam waardoor hij 15 maanden in het ziekenhuis moest verblijven. December 2023 werd Fritz met een bloedvergiftiging weer in het ziekenhuis opgenomen. Hij overleed op 25 maart j.l. in een hospice op 82 jarige leeftijd. 

Fritz in 'Cabaret'.

'Derrick'.



2 opmerkingen: