zaterdag 23 maart 2024

Geef acht

Vanwege de te verwachten oorlog, stel ik me zo voor, zal er vanaf aanstaande maandag de hele week in mijn dorp en op de rivier waaraan het zo mooi gelegen is door de Koninklijke Marine een militaire oefening worden gehouden. Wij burgers kunnen dan militairen en militaire voertuigen op de openbare weg of op de rivier tegenkomen. Het is niet bekend hoe uitgebreid de oefening is, net zoals ook niet bekend is hoeveel voertuigen en militairen er aan meedoen of op welke locaties.

Er kan oefenmunitie gebruikt worden, men zou dus knallen kunnen horen. Maar wij zijn hier wel wat gewend zo rond oud en nieuw, dus zullen niet meteen in de kast onder de trap gaan zitten. De oefeningen zijn zowel overdag als 's nachts.

In de bijna zestig jaar dat ik op deez' aardkloot rondloop, of, om wat preciezer te zijn, eerst in Den Haag en later in Rotterdam en omstreken heb ik nog nooit zoiets meegemaakt. Ik denk dat men het eerder niet nodig vond om zulks op te zetten, maar nu het toch steeds wat grimmiger wordt in de wereld om ons heen en de term 'dit nooit weer' een holle frase blijkt, vindt men het blijkbaar noodzakelijk om juist nu zo een oefening van een week lang te gaan houden tussen de burgers. Het zijn bijzondere tijden.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten