donderdag 4 april 2024

Hellange

Afgelopen maandag waren we een beetje aan het brainstormen over of en waar we in de vakantie heen zouden willen. U weet, langer dan een dag of vier, vijf wil ik niet van huis zijn, ik ben geen mens voor lange en verre reizen en opeens viel de mogelijkheid Luxemburg en ik veerde op. Jaaa! Ik heb altijd een zwak gehad voor Luxemburg, in mijn beleving moet ik immer aan de schrijver René Goscinny denken die het in de stripreeks Astrix en Obelix heeft over 'een klein dorpje dat dapper stand houdt'. Luxemburg is een klein land dat als enig groothertogdom in de wereld ook dapper stand blijft houden, al was het op z'n hoogtepunt qua oppervlakte in 1364 zo'n vier keer groter dan het huidige Luxemburg. 

Ooit heb ik een werkstuk over Luxemburg gemaakt toen ik op de middelbare school zat, ik weet nog dat ik destijds naar de ambassade ben geweest, toen gevestigd in de Zeestraat in Den Haag, voor informatie en heel veel brochures die ik meekreeg. Ik ben begin jaren 80 ooit één keer in Luxemburg geweest, een dagtochtje toen we in Valkenburg waren, naar Echternach en Vianden. Maar nu hebben we besloten in augustus vier dagen naar Luxemburg te gaan om precies te zijn naar Hellange. Nu ben ik sinds ik ooit een bedrijfsleider heb gehad met 'Hel' in haar naam en dat ook eer aan deed wat huiverig voor alles waar 'hel' in voorkomt, maar u kent me, ik leef op de rand. 

We zijn een beetje van de hotels af en vinden Airbnb veel leuker. We hebben daarmee al leuke ervaringen gehad in Nederland, België en Spanje en nu dan Luxemburg. Hellange is een klein dorp wat in het zuiden van het land ligt zowat op de grens met Frankrijk en een kwartier van de hoofdstad af. Het dorp heeft net zoveel inwoners als Schiermonnikoog. De foto's en de reviews van de Airbnb locatie zijn veelbelovend. 

We kijken er naar uit en u zult er ter zijner tijd hier natuurlijk alles over kunnen lezen. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten