maandag 22 april 2024

Zondagmiddag

Talitha vroeg, desgewenst, en hoopte op Intratuin cadeaubonnen voor haar verjaardag, zodat we van te voren al hadden ingepland om afgelopen zondagmiddag naar Intratuin te gaan. Ze had inderdaad een aantal cadeaubonnen voor deze winkel gekregen. Ik vind het een overweldigende winkel, er is zo ongelooflijk veel keus dat ik in een soort kramp schiet van keuzestress en daardoor helemaal geen keus kan maken. Maar ik hoefde gelukkig niks. Talitha had wat dingen die ze graag wilde waaronder wat specifieke planten voor haar balkon, een krentenboompje voor Tanah Lot en eventueel ligstoelen.

We hadden snel wat we zochten, met de kennis en vakkundige hulp van een medewerkster hebben we een prachtig mooi krentenboompje kunnen scoren die zij precies wist te staan tussen de honderden boompjes ergens achterin. Zelf heb ik drie plantjes gekocht voor mijn plantenbakje bij het keukenraam op de galerij én een vochtigheidsmetertje om er voor te waken dat ik mijn planten teveel water geef. Vriendin Anke had me er al op geattendeerd naar aanleiding van een blogje over mijn gulle waterhand. En vroeger heb ik ooit wel es zoiets gehad. Nu dus weer, het gaat helemaal goedkomen met mijn planten. 

Vervolgens hebben we geluncht in het goede restaurant dat in Intratuin is gevestigd om, zo was het plan, een oriëntatiebezoekje te brengen aan de eerste etage om ons op de hoogte te stellen van wat er zoal te koop is aan ligstoelen. Talitha had zich al ingelezen op het wereld wijde web, maar zo'n stoel moet je ook ervaren natuurlijk. Wie schetst onze verbazing dat we precies de fijne ligstoelen vonden die alle andere ligstoelen overbodig maken. Dus, hup ook die maar meteen aangeschaft.

Eerst naar haar huis gereden om de balkonplanten daar uit te laden en daarna na Tanah Lot om het krentenboompje en de ligstoelen te brengen, waarbij ik bij het uitklappen van één van die stoelen heel hard mijn vinger klemde, zo hard dat ik het nu om 22.38 uur nog voel. Het was een mister Bean moment zullen we maar zeggen. Het weer was zo opgeknapt dat we in het zonnetje nog even een wijntje hebben gedronken op de nieuwe ligstoelen. Thuis heb ik meteen de plantjes in de bak gezet zodat het weer een vrolijke aanblik geeft vanuit de keuken. Het was een welbestede middag.

Vochtigheidsmetertje.

Het inwij(d)(n)en van de ligstoelen.

Nieuwe plantjes in de bak op de galerij. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten