zaterdag 6 april 2024

In Memoriam: Sue Chaloner

Sue Chaloner is geboren in Londen en werd te vondeling gelegd en vervolgens door een Brits gezin geadopteerd. Al van jongs af aan zat het entertainen in haar bloed en ze deed een opleiding aan de Aida Academy of Arts in Londen. In 1969 speelde ze in de Engelse versie van 'Hair' en kwam daarmee ook naar Nederland, waarna ze besloot in Amsterdam te blijven wonen.

In 1974 vormde ze met Big John Russell een duo en nam met hem 'Swinging On A Star' en 'You Talk Too Much' op. Maar de vrouw van Big John vond het geen goed plan dat haar man met Sue zou gaan samenwerken, zodat Iwan Groeneveld als Spooky (zijn bijnaam) de plaats van Big John innam en op zijn stem de hits playbackte. Vanaf de derde single is Spooky's stem wel te horen. In 1976 deden Spooky & Sue mee aan het Nationale Songfestival maar het was Sandra Reemer die won en voor Nederland uitkwam met 'The Party Is Over'

In 1977 viel het doek voor het duo en ging Sue solo. Tussen 1977 en 1993 maakte ze dertien singles en één album 'Appreciation', maar het succes wat ze samen met Spooky had heeft ze nooit meer kunnen evenaren. Sue was ook backingvocaliste en trad met haar eigen band Soul Train op, daarnaast was ze lerares dans, zang en drama voor tieners.

Ze was getrouwd met Hans Jansen en hun zoon is voetbaltrainer Pascal Jansen. Maandag 1 april is Sue overleden ze is 71 jaar geworden. 


Sue en haar zoon Pascal.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten