dinsdag 16 april 2024

Herinnert U zich deze nog? #231


 PATRICIA PAAY
'THE WORLD I THREW AWAY'
1977
Van het album 'The Lady Is A Champ'

Mocht het clipje niet te zien zijn, klik hier.


Op 7 april j.l. werd Patricia Paay 75 jaar en hoewel ze zelf niet zoveel heeft met verjaardagen vieren, ging het niet onopgemerkt voorbij. Allereerst is er een oeuvrebox uitgekomen met dertien cd's met alles wat ze heeft opgenomen in de zestig jaar dat ze als zangeres actief is geweest, haar solowerk en de duetten met haar zus Yvonne als Star Sisters met een derde figuratiemeisje erbij voor het plaatje. Ik heb er vorige maand een blogje over geschreven, Forever young, en ik heb 'm inmiddels binnen. 

Daarnaast heeft Patricia vrijdag 12 april de Lifetime Achievement Award van AvroTros mogen ontvangen, zoals de naam al aangeeft een prijs voor haar hele oeuvre en dat is zeer terecht. Ze was er erg door verrast en had nooit verwacht dat haar die eer te beurt zou vallen. 

Bovenstaand nummer is mijn favoriet, het is nooit als single verschenen maar staat op het album 'The Lady Is A Champ'.  Ik heb er een paar jaar geleden als 'De Wereld Die Ik Achterliet' een hertaling van gemaakt. Op 30 november 1977 werd er een Patricia Paay special uitgezonden waarin ze dit weergaloze nummer zingt en waar duidelijk is wat voor een geweldige zangeres ze is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten