donderdag 11 april 2024

Verhuizing

Deze Ficus Ginseng heb ik jaren geleden, misschien wel tien jaar, van vriend Remco gekregen en hij heeft het erg naar z'n zin bij me. Hij is gegroeid geeft nieuwe blaadjes en weet om te gaan met mijn gebrek aan botanische kennis. Ik zal nooit zoals veel mannen uit mijn kringen een 'plantendaddy' worden, maar deze bonsai en ik hebben het goed met elkaar. 

Toch bleek ik té goed voor 'm te willen zorgen, bij het laatste bezoek van mijn groenevingersvrienden kwam naar voren dat de aarde in de pot veel te nat was, en, zo werd er voorzichtig geopperd, wellicht moest ik eens aan verpotten denken. Nu de nazaten van de Christusdoorn in een soort couveusepotje staan is de woonruimte van de oude Christusdoorn leeg gekomen. En ruimere woonruimte dan waar deze plant in stond, dus ben ik aan het verzorgen geslagen en heb de Fiscus Ginseng verhuisd naar de voormalige woonplek van de oude Christusdoorn met nieuwe verse potgrond, tevens is ie van de salontafel naar de vensterbank verplaatst. Ik merkte wel al dat ie steeds naar het licht neigde, nu kan ie er volop van genieten.

Ik hoop dat mijn Figi het naar z'n zin zal krijgen in de ruimere lichte woonruimte en we nog lange tijd van elkanders gezelschap kunnen blijven genieten. 

De oude woonsituatie van Figi.

En hier z'n nieuwe ruimere onderkomen. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten