maandag 8 juni 2015

Barbara Dex Award 2015

De Belgische zangeres Barbara Dex deed in 1993 mee aan het Eurovisie Songfestival voor haar land met het liedje "Iemand Als Jij". Dat is niet wat men heeft onthouden, het liedje werd laatste, maar Barbara had een onuitwisbare indruk achter gelaten vanwege het zelfgemaakte kleedje wat ze aan had, wat er uitzag als een aantal bleke lappen die om haar Rubens-achtige gestalte waren gedrapeerd.

Sinds 1997 wordt jaarlijks, door middel van stemmen, de 'Barbara Dex Award' uitgereikt aan de act die er op het songfestival qua styling het vreselijkst uitzag. Waarom daar niet meteen in 1994 mee is begonnen weet ik niet. Dit jaar heeft, niet geheel als verrassing, Trijntje Oosterhuis gewonnen. Ik verdacht Trijntje er al van dat ze daarop inzette toen ze tijdens een repetitie in die afschuwelijke jurk verscheen met dat decolleté tot aan Honolulu waardoor je de peren over de schutting zag hangen. Uiteindelijk koos ze daar niet voor omdat hoongelach van de aanwezigen haar deel was. Wat haar schoonzuster Edsilia Rombley er niet van weerhield om als een soort van misplaatst statement het vermaledijde stukje stof aan te doen toen ze de punten van Nederland mocht voorlezen en heel Europa zag hoe lelijk het ding in elkaar zat met een soort huidkleurig stukje erin om alles op z'n plaats te houden, te elfder uren aangepast aan Edsilia's huidskleur.

Maar Trijntje nam het zekere voor het onzekere, ze wilde als eerste Nederlandse act die Barbara Dex Award winnen en had iets aan wat nog lelijker en onflatteuzer was, het zag eruit of haar hele lichaam was verdwenen en haar hoofd direct op haar benen stond. Ik wist meteen: die Barbara Dex award is in de pocket! Ik moest steeds denken aan Violet Beauregarde, het meisje wat in een bosbes verandert in "Charlie And The Cocolate Factory". Ik wil Trijntje natuurlijk hartelijk feliciteren met deze felbegeerde award.

De naamgeefster van de award Barbara Dex in 1993.

Deze toch maar niet
Edsilia in het afdankertje van schoonzus Trijntje


Met deze outfit overtroefde Trijntje
iedereen en won de Barbara Dex Award.

Violet Beauregarde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten