zaterdag 13 juni 2015

Wraakporno

Op het journaal zag ik een Britt Dekker-achtig meisje met filmsterrenzonnebril samen met de publiciteitsbewuste Peter R. de Vries een rechtszaal binnenlopen met veel pers en fotografen. Ik werd de daarop volgende minuten deelgenoot gemaakt van het feit dat het wicht 3 jaar geleden op 17 jarige leeftijd zich heeft laten filmen toen ze haar even oude vriendje van dat moment oraal bevredigde.
Even dacht ik dat ik per ongeluk het RTL-journaal had aanstaan, maar ik keek toch echt naar het journaal van de NOS.

Waarom moet ik dit weten? vroeg ik me af, het bleek dat het filmpje van 1 minuut in januari van dit jaar, 3 jaar na de feestelijke gebeurtenis, onder een nepaccount op Facebook was verschenen, die het binnen een half uur alweer hadden verwijderd, dus was de schade beperkt, alleen wat bekenden van het blonde (natuurlijk) Brabantse (vanzelfsprekend) kind hadden het gezien. Dat was niet zo schokkend want naar eigen zeggen had ze al 'een naam' in het dorp (1+1=2).

Maar de naïeve schat wilde per se weten wie dat filmpje had geplaatst en zocht uiteindelijk haar heil bij Peter R., die behandelde dat in zijn programma, nu wist niet alleen een handvol bekenden van haar jeugdzonde, maar ook de RTL 5 kijkers van Peter R.'s programma, dat is ook maar een selecte groep niet bijster intelligente landgenoten, dus voilá, dat is ook te overzien. Maar Peter R. is de pitbull onder de misdaadverslaggevers en als er ergens publiciteit en camera's bij te halen valt komt de man pas echt los. Het voormalige vriendje van Chantal (but of course), Robin werd aan de tand gevoeld maar die had het niet gedaan, ze waren op een normale manier uit elkaar gegaan, wel was zijn telefoon waarop de jolijt te zien was gestolen geweest.

Nu kon Peter R. helemaal los: Facebook moest voor het gerecht! Die moesten en zouden volgens hem achterhalen wie het vermaledijde filmpje had geplaatst, maar er is volgens Facebook geen back-up waar gegevens worden bewaard, er zijn namelijk privacyregels die dat verbieden en Facebook zou dom zijn om zich daar niet aan te houden. En dat is wat ik zag op het journaal, Facebook die voor de rechter werd gedaagd en heel Nederland die nu weet van blonde, Brabantse Chantal, i.p.v. enkel wat dorpelingen die tóch al een bepaald beeld van haar hadden, nogmaals, haar eigen woorden.

Chantal wordt nu door Peter R. naar voren geschoven als het weerloze slachtoffer, dat klopt, en daar werkt hij zelf hard aan mee door alles breed uit te meten in de media ter meerdere eer en glorie van Peter R. zelf. Niemand hoor ik over het andere slachtoffer Robin, wiens gezicht dan wel niet te zien is, maar wel zijn sergeant-majoor kan ik me zo voorstellen.

Maar goed, ben ik heel simpel als ik veronderstel dat wat je niet filmt of laat filmen ook niet in de openbaarheid kan worden gebracht?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten