vrijdag 5 juni 2015

In Memoriam: Albert West

Er zijn van die artiesten die zo verweven zijn met je jeugd, omdat ze in die tijd hun grote populariteit kenden en daardoor zijn hun liedjes en tv-optredens onlosmakelijk met je jeugd verbonden, zo'n zanger was Albert West ook.

Al op 14 jarige leeftijd werd Albert zanger bij de Shuffles en zij hadden in 1969 een grote hit met "Cha La La I Need You". De band bleef t/m 1972 platen uitbrengen waaronder verschillende hits. in 1973 ging Albert solo verder en had meteen een grote Europese hit met een cover van Brian Hyland's "Giny Come Lately". In de jaren 70 en 80 was Albert erg populair en ook toen het succes wat minder werd bleef hij optreden en platen maken, vaak met internationale collega's als o.a. Albert Hammond, Tony Christie en Helen Shapiro. Eind december 2012 kreeg Albert een ruggenmerginfarct, waardoor hij deels verlamd raakte en wat het einde van zijn carrière betekende, maar optimistisch als Albert altijd was bleef hij knokken voor een comeback en was hij aan het revalideren. Tot die revalidatie behoorde ook het fietsen met een speciaal daarvoor bestemde driewieler, toen hij daar vorige week op 27 mei mee bezig was werd hij aangereden en is toen zwaar gewond opgenomen op de intensive care.

Gisterochtend is Albert in het bijzijn van zijn familie overleden. In zijn agenda stond die middag een bespreking gepland voor een nieuwe CD. Albert West is 65 jaar geworden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten