donderdag 25 juni 2015

Toen en Nu: The Osmonds

Al in 1958 begonnen 4 zoons van de mormonenfamilie Osmond, Alan, Wayne, Merril en Jay met zingen, ze waren heel jong (9,7,5 en 3). Oorspronkelijk deden ze dat om om hun oudere dove broers Virl en Tom financieel te ondersteunen voor de aanschaf van gehoorapparaten e.d.. Andy Williams had The Osmond Brothers, zoals ze toen heetten, vanaf 1962 tot 1969 als gasten in zijn TV-shows.
Donny Osmond kwam er bij en ook Jimmy en enige zus Marie werden geïntroduceerd.

De broers wilden, tegen de wil van hun vader in, popmuziek gaan maken en dat gebeurde, met z'n vijven. Jimmy en Marie deden niet mee. Ze gingen zich "The Osmonds" noemen en in de jaren 70 ontstond er iets wat als 'Osmondmania' de geschiedenis in ging. De familie toerde, maakte platen, creëerde en produceerde voor 5 verschillende artiesten: The Osmonds "Crazy Horses", Donny "Puppy Love", Marie "Paper Roses", Jimmy "Long Haired Lover From Liverpool" en Donny en Marie als duo "I'm Leaving It Up To You"

Tot op de dag van vandaag heeft de familie verschillende activiteiten ontplooit, met elkaar in wisselende samenstellingen, maar ook solo, waarbij zowel Donny (o.a. als Joseph in Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat") als Marie ( o.a. als Anna in "The King And I") in musicals hebben gestaan. Ook treden de 9 zoons van Alan op als The Osmonds-Second Generation.

v.l.n.r. Wayne, Alan, Donny, Jay, Marie, Merril en op de
voorgrond Jimmy,

Achterste rij: Jimmy, Marie en Donny
Voorste rij: Alan, Wayne, Merril en JayGeen opmerkingen:

Een reactie posten