maandag 29 juni 2015

Negenentwintig

Gisteren mocht ik werken, en omdat daar een, laten we zeggen, andere clientèle op af komt dan doordeweeks, tellen de uren die je aanwezig bent, terecht, dubbel. Om toch nog iets van de zondag te maken had ik met vriend Harry afgesproken om wat te gaan eten en dan naar de film te gaan. Door de programmering werd dat éérst naar de film. Het werd de film "The Age Of Adaline". Ik had er een preview van gezien, en de recensie van vriend André, die sinds kort filmrecensies schrijft, gelezen en dat maakte nieuwsgierig. Niet in de laatst plaats door het gegeven dat de hoofdpersoon Adaline door een samenloop van omstandigheden fysiek 29 blijft. Dit was voor mij herkenbaar omdat ik zelf ook 20 jaar lang door een speling van de natuur of een soort time warp 29 bleef, tot ik begin dit jaar iets wat op een beginnende rimpel leek ontdekte en ik klaarblijkelijk definitief uit dat 20 jarig durende vacuüm werd geworpen.

Ik ga niets uit de film weggeven, maar ik kan zeggen dat het een interessante film is, die meteen al vertelt hoe de vork in de steel zit, en je je dus afvraagt wat er dan nog te vertellen valt. Genoeg, ook de details zijn erg leuk, Adaline blijft in haar stijl van kleding en inrichting elementen uit haar jeugd van begin 1900 houden, haar dochter ziet er uit als haar oma, en ze moet steeds van identiteit veranderen om uit handen van de overheid te blijven die het in den beginne op haar gemunt had omdat die voelden dat er iets niet klopte. Leuk is ook dat 'onze' Michiel Huisman de andere hoofdrol speelt in deze film, en niet zoals gebruikelijk is bij Nederlandse acteurs in een Amerikaanse film de rol van buitenlander, zijn Engels is goed genoeg bevonden om een Amerikaan neer te zetten. Ik kan de film van harte aanbevelen, ook vanwege Harrison Ford die in deze film ook al is het een kleine rol duidelijk de betere acteur is. Michiel is trouwens niet het enige Nederlandse tintje aan de film ook Anthony Ingruber die de jonge William speelt is half Nederlands en spreekt onze taal vloeiend.

Daarna zijn we gaan eten bij het Chinees/Indische restaurant Malakka, en ik moet zeggen het eten ná de voorstelling is ook wel eens leuk. Zo werd een werkzondag toch nog een weekendzondag.

Blake Lively (Adaline)

Michiel Huisman (Ellis)

Harrison Ford (William)
Anthony Ingruber (young William)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten