dinsdag 9 juni 2015

Herinnert U zich deze nog? #75

KEITH WEST
"EXCERPT FROM 'A TEENAGE OPERA'"
1967
Aantal weken: 9
Hoogste plaats: 1


Mark Wirtz had in 1966 het idee opgevat om een rock opera te maken en had Keith West bereid gevonden om te zingen op het nog uit te komen concept album van de opera getiteld "A Teenage Opera". De eerste single die uitkwam, nog voor het album, was dit "Excerpt From 'A Teenage Opera'" dat eigenlijk als titel "Grocer Jack" heeft, maar om het publiek er opmerkzaam op te maken dat het een onderdeel van een groter geheel was werd er voor de 'Excerpt'-titel gekozen. Het werd een enorme hit in heel Europa. Een tweede nummer uit de opera, eveneens door Keith gezongen, "Sam", werd ook op single uitgebracht maar flopte genadeloos. Dat was mede de reden voor platenmaatschappij EMI om de stekker uit het project te trekken.

Keith West werkte naast dit project ook als zanger bij de groep Tomorrow, die groep werd in 1968 ontbonden waarna hij verschillende solosingles maakte echter zonder succes. In de jaren 70 werkte hij als producer voor diverse bands. Keith is nu 73 en houdt zich nog steeds bezig met het produceren van muziek voor radio,- en televisiereclames.

"A Teenage Opera" werd dus nooit voltooid, maar in 1996 kwam er een CD uit met alle tracks (23) die er door de jaren heen waren opgenomen en bedoeld om te gebruiken voor het project, waaronder natuurlijk de twee singles van Keith West.

De CD die uiteindelijk in 1996 uitkwam met de muziek bedoeld
voor nooit voltooide "A Teenage Opera".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten