maandag 18 januari 2016

Haring, wol en thee

Gisteren weer eens een cultureel en gezellig dagje doorgebracht met Harry, Chris en Rick. Doel was om de Kunsthal in Rotterdam te bezoeken omdat daar een tentoonstelling was van de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring waar Harry graag naar toe wilde. Hij heeft zijn auto bij mij geparkeerd en samen zijn we met de metro naar de stad gegaan. Rick en Chris zaten al aan de koffie toen we arriveerden. Het was na al die regen een heerlijke winterdag, blauwe lucht een vrieskou.

Even lekker bijgekletst en toen de tentoonstellingsruimte betreden. Het leuke aan de Kunsthal is dat er altijd zo'n 6 tentoonstellingen te zien zijn. Allereerst kwamen we in de ruimte "Rode Welvaart" waarin design uit de Sovjet Unie van 1950 tot 1980 te zien was. Van auto's tot huishoudelijke apparatuur en meubels. Het was verrassend om te zien dat veel zaken heel herkenbaar waren zoals we het kennen uit die tijd bij ons.

Vervolgens liepen we de Keith Haring tentoonstelling op, achterstevoren, dus begonnen we in de museumwinkel en eindigden we bij zijn levenslijn. Ik ben niet zo'n Haring-fan. Het is veel van hetzelfde, hij was gefixeerd op religie en seks, thema's die continue terugkomen in zijn werk. Daarna naar de gebreide kleding getiteld: "Insteken, omslaan...Breiwerk van Chanel Tot Westwood". Geweldig leuk, ik kreeg van de heren onderwijs in wat met de hand gebreid is en wat met de machine, en dat mijn trui die ik aanhad nooit alleen wol kon zijn. We zagen dat eigenlijk alle kleding ook gerust van wol kan zijn, tot aan badkleding aan toe. Chique avondkleding tot hilarische ondraagbare tenues. Ook wisten we niet goed of het gebreid moest zijn of gebreeën.

Mijn voorstel om naar Hotel New York te gaan voor een afternoon tea, werd met instemming ontvangen en omdat het weer koud maar mooi was zijn we gaan lopen. Daar aangekomen bleken meer mensen het idee te hebben opgevat om de inwendige mens te verwennen bij Hotel New York. Na een korte wachttijd was er een tafeltje vrij, en we hebben heerlijk genoten van de zeer uitgebreide afternoon tea met heel veel hapjes van hartig tot zoet. Het avondeten konden we echt wel overslaan toen we na 3 uur smikkelen en smullen wederom besloten om te voet naar het metrostation Beurs te lopen waar onze wegen scheidden. Het was een heerlijke dag.

Russisch design.

Keith Haring.

Insteken en omslaan...

Afternoon tea.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten