dinsdag 5 januari 2016

In Memoriam: Annie de Reuver

Voor velen zal ze niet zo heel bekend (meer) zijn, en ook ik ken maar enkele van haar hits, waaronder de klassieker "Kijk Eens In De Poppetjes Van M'n Ogen" wat ze in 1952 als duet opnam met Karel van der Velden en haar bekendste nummer bleef. Maar bij Annie de Reuver wil ik even stilstaan nu ze op 98 jarige leeftijd is overleden na een onwaarschijnlijk lange carrière, die al in 1934 begon toen ze 17 jaar oud was. Tot bijna 90 jarige leeftijd is ze blijven zingen.

Naast zangeres was ze ook vanaf de jaren 60 platenproducer, en ontdekte in die hoedanigheid o.a. Ben Cramer, Oscar Harris en Pierre Kartner met wie ze als Duo X begin jaren 70 succesvol was. Zelf vind ik de hilarische liedjes "Ik Zou Het Heus Wel Willen"  en "Wie Z'n Billekes Heeft Gebrand" die Annie onder het pseudoniem Ans & Jans in duet zong met Jany Bron het leukste.

Vanaf 1947 tot 1949 woonde Annie met haar toenmalige man in Venezuela, maar verder is ze in Rotterdam geboren en getogen en op 1 januari ook gestorven aan complicaties bij een heupoperatie die ze na een val had opgelopen. 19 Februari zou Annie 99 jaar geworden zijn.Geen opmerkingen:

Een reactie posten