vrijdag 22 januari 2016

Wees als Cor

De 62 jarige Rotterdammer Cor Hofman bestiert samen met zijn vrouw Anita een bloemenzaak. 7 Dagen per week zijn ze open. "Niet omdat ik niet kan stilzitten of verknocht ben aan mijn werk, maar zodat ik de eindjes aan elkaar kan knopen" zegt Cor. Jarenlang was zondag de enige dag waarop de winkel dicht was, maar omdat de naastgelegen winkels open gingen op zondag, merkte hij dat aan de omzet. "Ik móest dus wel open". En zie hier een inkijkje in de wereld van de eenmanszaken.

Dinsdag 19 januari werd een briefje die Cor op zijn winkeldeur had bevestigd trending topic:


Hij ging met zijn vrouw een dagje naar Antwerpen en was onwetend over de aandacht die zijn boodschap kreeg. Zou Anita echt haar man verlaten hebben als hij haar dreigement niet serieus had genomen? "Ben je gek, na 42 jaar huwelijk, ik zou me geen raad weten zonder Cor."

Een geweldige actie van Cor, vind ik, en we kunnen er allemaal een wijze les uit halen. Het werk is er morgen ook nog, pluk zo nu en dan de rozen, doe eens iets onverwachts voor een dierbare, trek er eens een dagje op uit, gun jezelf eens even een dagje niks. De wereld stopt niet met draaien, zo heel belangrijk ben je nou ook weer niet dat je niet even gemist kunt worden, en bovendien ben je na zo'n dagje weer helemaal opgeladen. Het is een cliché, maar niemand zegt als ie het einde voelt naderen: "Had ik maar wat meer gewerkt in mijn leven". Wees eens als Cor.

Anita en Cor Hofman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten