You might as well face it you're addicted to internet

Kinderpsycholoog Murashova doet onderzoek naar het internetgebruik onder jongeren. Volgens haar is de jeugd van thans niet in staat zichzelf te vermaken, en gebruiken ze nog maar zelden hun verbeelding. Ze vroeg 68 tieners tussen de 12 en 18 jaar om zich acht uur lang te vermaken zonder technologie: geen computer, geen TV en geen smartphone. Lezen, schrijven, knutselen, muziek maken e.d. was wel toegestaan. 

Nagenoeg alle deelnemers gaven aan zich tijdens het experiment angstig, misselijk of duizelig te voelen. Vijf tieners zeiden tijdens die acht uur last te hebben van paniekaanvallen. Van de 68 deelnemers hielden het er maar 3 vol, de rest haakte vroegtijdig af. 

Na het experiment werden er een aantal vragen gesteld. Van de 68 deelnemers gebruikten 51 termen die geassocieerd worden met verslaving. Veel zeiden niet te kunnen leven zonder internet, er afhankelijk van te zijn, en er dwangmatig gebruik van te maken.

Zes deelnemers besloten om het experiment zelf nog eens te doen en dat ging een stuk beter. Na twee of drie pogingen wisten de meesten een dag offline te overleven. Afkicken kan dus wel. 


Reacties

Deze blogs zijn de afgelopen 30 dagen het meeste gelezen:

€ash4 je club

Sophie

Week 9 2018; Wat een week!

Toen en Nu: Matijs Jansen

Het einde van begrip

Week 10 2018: Wat een week!