woensdag 16 januari 2019

In Memoriam: Carol Channing

Carol Channing was een in de Verenigde Staten veelvuldig gelauwerde actrice, zangeres en comédienne, met een carrière die acht decennia omvat. Haar werkterrein bevond zich voornamelijk in het theater, zij was het die voor het eerst "Diamonds Are A Girl's Best Friend" zong in haar rol van Lorelei Lee in "Gentlemen Prefer Blondes" in 1949. Haar signature rol was die van Dolly Levi in de musical "Hello Dolly". Ze speelde Dolly voor het eerst in 1964, en prolongeerde die rol in 1977, 1981 en 1994.

Ze speelde in een klein aantal films, waarvan de bekendste "Thoroughly Modern Millie" is, samen met Julie Andrews en Mary Tyler Moore. Carol kreeg een Golden Globe voor die rol. Op TV is ze in verschillende series te zien geweest, waar onder "Magnum PI" en "The Nanny" waarin ze nagenoeg altijd zichzelf speelde. Haar laatste TV optreden was in "RuPaul's Drag Race" in 2016.

Carol is vier keer gehuwd geweest en heeft één zoon. Relativerende humor was haar niet vreemd, toen in 1973 bij het Watergate schandaal naar voren kwam dat ze op de 'vijandenlijst' van Richard Nixon stond, was haar reactie: 'Het is mij een grote eer op die lijst voor te komen. Ik denk wel de grootste eer in mijn carrière'. Carol is 15 januari 2019 overleden, ze zou 31 januari 98 jaar zijn geworden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten