donderdag 3 januari 2019

Man about the house

Ik heb mezelf een cadeautje toegestaan, het dvd-boxje met alle seizoenen (6) van de Britse comedyserie "Man About The House". Ik ga binnenkort dus weer regelmatig een bezoekje brengen aan de jaren zeventig. De serie heeft gelopen van 1973 t/m 1976 en is ook in Nederland uitgezonden onder de titel "Man Over De Vloer". Het gaat om de huisgenoten Chrissy, Jo en Robin, twee meisjes en een jongen, een gegeven wat in de jaren zeventig nogal gedurfd was. Ook prominent aanwezig zijn hun buren het oudere echtpaar George en Mildred.

Nadat de serie was afgelopen kregen George en Mildred een eigen zeer succesvolle serie, en Robin ging verder in de serie "Robin's Nest". Grappig is dat in 1976 in Amerika een remake van de serie kwam onder de titel "Three's Company", en dat daar precies dezelfde spin-off's uit voortkwamen, met Amerikaanse acteurs natuurlijk. 

Pas vanaf de jaren negentig werd de serie in andere landen opgenomen met eigen acteurs, om te beginnen in 1994 in Nederland onder de titel "Sam Sam" met de ADHD-acteerprestaties van John Jones, reden waarom ik het nooit heb gekeken. In 1996 volgde Zweden, 1997 Noorwegen en Portugal, in 2000 Polen, in 2006 Rusland en in 2007 Ecuador en Chili. 

Maar ik ga me binnenkort heerlijk onderdompelen in het Londen van de jaren zeventig. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten