woensdag 30 januari 2019

Toen en Nu: Patrick Juvet

Patrick Juvet was al vroeg geïnteresseerd in muziek, vanaf zijn zevende leerde hij piano spelen. Zijn eerste single, "Romantique Pas Morts" nam hij in 1971 op, en schreef tevens mee aan het nummer "Le Lundi Au Soleil" van Claude François. In 1973 ging hij namens zijn land, Zwitserland, naar het Eurovisie Songfestival en werd met het vrolijke "Je Vais Me Marier Marie" twaalfde van de zeventien deelnemers.

Zijn repertoire bestaat voornamelijk uit Franse liedjes, maar in 1978 maakt hij met de producers van o.m Village People en Ritchie Family een Engelstalig discoalbum waarvan de singles "Got A Feeling" en "I Love America" hits worden. Er komen nog twee albums uit van gelijke strekking maar die slaan wat minder aan.

Hij ging weer terug naar het Franse chanson, maakte nog een album in 1982 maar verdween toen vanwege problemen met alcohol en depressies uit het beeld om pas in 1991 weer terug te komen met de cd "Solitudes". In 2006 kwam zijn autobiografie uit, "Les Bleus Au Cœur: Souvenirs" waarin hij praat over zijn carrière en biseksualiteit. Patrick is nu 68 jaar en op muzikaal gebied doet hij niet zo veel meer, zijn laatste wapenfeit is de dance single "Don't Be Afraid" uit 2010.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten