vrijdag 11 januari 2019

Massage

'Heb jij wel eens een massage gehad?' vroeg vriendin Talitha aan me, nadat ze uitvoerig had verteld over de geweldige ervaring bij QoQo massage clinics in Rotterdam. Op medisch noodzakelijke fysiotherapeutische massage vanwege mijn rugklachten na, had ik er geen ervaring mee. Ze wilde me graag trakteren op een massagebehandeling, en omdat ik wel voelde dat mijn schouders en nek dat misschien eens konden gebruiken leek me dat een puik idee.

Gisteren was het moment, en we hadden een duo kamer, niet dat je veel praat maar het heeft toch iets gezelligs, ook voor de masseurs is dat leuker natuurlijk. Binnen één minuut constateerde de dame die mij masseerde dat het wel heel erg vast zat allemaal, ze deelde het mee op een toon alsof dit wel eens een klus kon worden en om me voor te bereiden op wat komen ging. Het kwam er eigenlijk op neer dat ik een 1 meter 85 lange spierknoop ben met een hartslag. Met haar vakkundige handen en technieken ging ze me te lijf. Letterlijk. De pijn mensen, de snijdende pijn! Knopen werden gladgestreken, spieren werden weer op ordentelijke wijze in mijn lichaam herschikt. Mijn hoofd lag in het gat van de tafel, gelukkig maar, want de grimassen die ik maakte zouden geen prettige aanblik zijn. Marteling is een groot woord, maar ik had gerust bekentenissen gedaan als mij dat was gevraagd, ook van zaken waar ik niets mee te maken had. 'Ik zal mijn ellebogen moeten gebruiken', hoorde ik haar meedelen op een manier alsof de grote middelen die normaliter achterwege blijven voor mijn verkrampte lichaam tevoorschijn moesten worden gehaald. Als het te heftig was moest ik het aangeven, maar ik ben een grote jongen, ook toen de masseuse die met Talitha in de weer was opmerkte dat ze mijn lichaam vanaf waar zij stond hoorde kraken, gaf ik geen krimp, of nou ja, er ontsnapte af en toe wel even een klein gesmoord kreetje. 'Wel regelmatig ademhalen hoor', raadde mijn dame aan, 'Ik ga daarin mee met de massage'. Pas toen signaleerde ik dat ik bij heel pijnlijke momenten mijn adem inhield.

Na afloop voelde het of mijn schouders en rug één grote blauwe beurse plek waren, maar tegelijkertijd voelde het ook goed. De laatste tien minuten mocht ik op mijn rug gaan liggen en zijn mijn hoofd en nek gemasseerd en dat voelde na de temptatie die ik had ondergaan als een weldaad. Het was een intense, pijnlijke maar ook geweldige ervaring. Het feit dat het zo erg vast zat bij me geeft aan dat ik dit dus vaker moet gaan doen, want door de pijn heen voelde mijn lichaam wel aan dat dit goed was. En als ik het vaker doe wordt de pijn natuurlijk ook minder. Bonus-ontdekking was dat zij ook een filiaal hebben op loopafstand van mijn huis. Ga ik zeker eens proberen, maar de lat ligt hoog, want de dame die mij gemasseerd heeft, heeft dat meer dan uitstekend gedaan. Talitha heeft al een favoriete masseuse, die haar behandelde gisteren, en voor nu heb ik die ook. Namen van beide dames kunnen we doorgeven bij een volgend bezoek, want we gaan zeker nog eens samen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten