donderdag 17 januari 2019

Minder, minder

Het is nu zo'n anderhalve week geleden, en het heeft heel wat regenboogstof doen opwaaien, de vertaling van de Nashville Verklaring en de ondertekening ervan door fundamentalistische gristenen waaronder politici, met als beschamend kopstuk de voorman van de mannenbroeders van de SGP, Kees van der Staaij. Peter Verheij, loco-burgemeester en wethouder te Alblasserdam eveneens van de SGP, snapt het niet zo heel erg, die heeft het over 'een mooi Nederlands initiatief'. Euh, lieve Peter, het is een Amerikaans initiatief, het is enkel vertaald in het Nederlands. Verder noemt hij het 'helder, duidelijk, mooi en nodig als uit één mond'. Nou, daar zijn op z'n zachts gezegd de meningen nogal over verdeeld, zo hebben we, gelukkig, kunnen merken.

Geloof en de lhbt-wereld, dat gaat nooit echt lekker, wat dat betreft kunnen de gristenen hand in hand gaan met o.a. de orthodoxe Jodenkes en de extremistische islamietjes, maar dat zal niet mogen van God, Allah of Jahweh, want gadverdamme, zo heeft het opperwezen het niet bedoeld weten zij heel zeker. Iets zeker weten terwijl het een geloof betreft, kan ik op zich al vrolijk van worden. Maar mogen zij dat dan niet vinden? Natúúrlijk mogen ze dat, we leven vooralsnog in een vrij en democratisch land, vind vooral wat je vindt, maar begrijp dan ook dat anderen iets anders kunnen vinden, en het wegzetten van groepen mensen is nu eenmaal niet zo sympathiek. Zeker als je je mond vol hebt over naastenliefde en selectief shopt uit een eeuwenoud door mensen geschreven en steeds weer, al gelang naar de mores van de tijd, herschreven boek.

Tegen Kees van der Staaij is door verschillende mensen aangifte gedaan wegens discriminatie. Zij vinden dat hij als politiek leider trouw heeft gezworen aan de grondwet en met de ondertekening van de Nashville Verklaring Artikel 1 overtreedt. Zijn collegaatje Geert Wilders heeft dat ook aan zijn broek hangen, hij heeft in maart 2014 tijdens de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen zijn kritiekloze achterban toegesproken en gevraagd of zij meer of minder Marokkanen wilden, waarop ze 'minder, minder' scandeerden. Opnieuw, het is niet zo sympathiek om groepen mensen weg te zetten. Deze gebeurtenis werd hoog opgenomen, en er werd aangifte tegen Geert gedaan waarop er, tot op de dag van vandaag, diverse rechtszaken volgden, en hoewel het incident één keer heeft plaatsgevonden, lijkt het vanwege de herhalingen van het vermaledijde filmpje, als over de rechtsgang wordt bericht, of de man doorlopend 'minder. minder' scanderend door het leven gaat.

Vind ik dat Geert vervolgd had moeten worden? Nee, hij mag dat vinden. Vind ik dat Kees vervolgd moet worden? Nee, hij mag dat vinden. Vervolgens mogen wij weer van alles over hen vinden of onze schouders ophalen over zoveel kortzichtige domheid, om ze vervolgens wel in de gaten te houden want het zijn beide vrij griezelige standpunten. Maar omdat wij in dit land niet met twee maten meten, ga ik ervan uit dat als de ene parlementariër voor vermeende discriminatie wordt vervolgd, de ander dat lot dan ook zal moeten ondergaan. Gelijke monniken, gelijke kappen (pun intended). Met andere woorden 'minder, minder Marokkanen' scanderen staat volgens mij gelijk aan het ondertekenen van een verklaring met als strekking 'minder, minder homo's'.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten