maandag 7 januari 2019

Nashville Tennessee

Nashville in de staat Tennessee, het eerste wat dan in me opkomt is country muziek, prettig in het gehoor liggende liedjes wat de Amerikaanse equivalent is van muziekfeest op het plein-achtige hitjes. Het tweede waar ik aan denk zijn rednecks en het ultrarechtse gedachtegoed dat zij aanhangen. Discriminatie van alles en iedereen die niet wit, hetero en man is is er gemeengoed. Zorgelijk, verwerpelijk maar niet verwonderlijk dat daar het 'Nashville Statement' vandaan komt, een in 2017 opgestelde verklaring bestaande uit veertien artikelen waarin staat dat het huwelijk door God bedoeld is als levenslange verbintenis tussen één man en één vrouw. Dat de meeste countryliedjes over overspelige echtelieden gaat vind ik dan weer hilarisch leuk. Ook worden homoseksuele relaties afgewezen evenals transgenders.

Die gekke Amerikanen toch, het is een tekst vol met discriminatie, transfobie, homohaat en claims op basis van het sprookjesboek de bijbel. Daar zou je hier eens mee moeten aankomen..... Nou, er is hiermee aangekomen, er is een Nederlandse vertaling van gemaakt, en bovendien door honderden radicale gristenen ondertekend. In de tekst staat bijvoorbeeld dat homo's, lesbiennes en transgenders 'te genezen' zijn. Ook is er in te lezen dat mannen en vrouwen ongelijk zijn. Naast docenten, priesters, predikanten en dominees is het document ook ondertekend door Kees van der Staaij van de SGP, u weet wel de man die meende dat een vrouw door een verkrachting niet zwanger zou kunnen raken, omdat haar lichaam dat blokkeert volgens Kees. Je vraagt je af wie zijn schoenveters 's morgens strikt.

Belangrijk om te vermelden dat er gelukkig ook gristenen zijn met hersens die zelf na kunnen denken en vinden dat dit absoluut niet door de beugel kan. Wat Kees betreft, die man is niet minder erg dan een haatzaaiende imam, uitzetten kunnen we hem niet, afzetten wel, zo'n geestelijk verwarde geïndoctrineerde enge man hoort niet in de Tweede Kamer thuis.


Kees van der Staaij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten