woensdag 30 juni 2021

26 juli

Gisteren werd ik gebeld door de firma die mijn badkamer gaat ontmantelen, de lekkage gaat verhelpen, de badkamer vervolgens weer gaat opbouwen, alsmede daarna de overige schade buiten de badkamer om onder de loep zal nemen. Dat is de volgorde hoe het zal gaan, zo werd me verteld door de man aan de telefoon. Hij vertelde er ook bij wanneer ze zullen starten, maandag 26 juli.

Ik dacht dat ik het niet goed had verstaan, juni, juli, juno, julij, u weet toch, dat kan nog wel eens verwarrend zijn. Dus voor de zekerheid vroeg ik: 'Over een maand?' Er werd bevestigend geantwoord. 'U weet dat ik al een maand met de lekkage zit?' Hij wist het en ik kreeg een hele verhandeling te horen over hoe, nu de overheid alle versoepelingen er in één keer doorheen jaagt, het een gekkenhuis is in hun branche. En u kent me, hoe belachelijk, bizar, verbazingwekkend en welhaast kafkaësk dit hele lekkagedebacle ook is, ik heb er ook wel begrip voor, gezien de pandemisch gerelateerde maatregelen die plots worden versoepeld, en ik word er van de weersomstuit lacherig van, omdat ik er toch verder niks aan kan doen geef ik me er gewoon maar aan over. En zoals ik eerder al vermeld heb, uiteindelijk komt het goed, alleen duurt het nu wat langer.

Iets meer dan twee maanden om precies te zijn, gerekend vanaf mijn melding. Er wordt dus op maandag 26 juli begonnen met slopen en in totaal hebben ze 8 werkdagen nodig om de nieuwe badkamer lekkagevrij weer op te leveren. Dan is het woensdag 4 augustus. Er moeten dan geen dingen tegen zitten, natuurlijk. En dan is er nog niet gekeken naar de plekken op het plafond, het doorweekte muurtje en de natte betonvloeren. 

Toch is er ook hier een klein zilveren lijntje, u weet, positief tot de dood er op volgt. De man die afgelopen vrijdag plots voor mijn deur stond en ontdekte dat er in de waterleiding een lek zit, stelde voor om de hoofdkraan, wanneer het kan, dicht te draaien. Dus dat doe ik als ik op m'n werk ben en als ik naar bed ga. Daarmee houdt het lekken vanuit het plafond op. Als ik dat eerder had geweten, had ik nu geen plekken op het plafond gehad, waren de vloeren niet zo volgezogen met water geweest en was het muurtje nu nog droog. Maar dat is water onder de brug (pun intended). 


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten