vrijdag 18 juni 2021

Herinnert U zich deze nog? #177

PETER KOELEWIJN EN ZIJN ROCKETS
"EEN HETE ZOMER"
1983
Aantal weken: 7
Hoogste positie: 24


Als de video niet is te zien, klik hier.

Peter Koelwijn is iemand die niet weg te denken is uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. Zijn eerste single 'Kom Van Dat Dak Af', samen met zijn Rockets was begin 1960 meteen een grote hit. Het was het startsein voor een heel brede carrière. Naast het zelf maken van platen en vele hits al dan niet samen met zijn Rockets en onder diverse pseudoniemen, heeft hij voor talloze anderen geschreven en geproduceerd.  Het is echt teveel om op te noemen, kijkt u maar eens op deze pagina.

Of Peter nu zo'n heel aardig mens is weet ik niet zo, ik heb in verschillende interviews op tv gezien dat hij voornamelijk heel erg vol is van zichzelf en met enig dedain naar, met name, jongere collega's kijkt. Dit gezegd hebbende blijft natuurlijk fier overeind staan dat de man van onschatbare waarde is geweest voor de vaderlandse popmuziek.

Een wat vergeten parel uit zijn omvangrijke oeuvre is dit lied uit 1983. Het is een verhalend nummer waarin het wrange verhaal wordt bezongen van een jong meisje die op vakantie onbedoeld haar ongeluk tegemoet gaat. Het is heel beeldend geschreven en gebracht.  Het nummer heeft me van meet af aan gepakt, ik vind het wonderschoon en triest tegelijk. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten