zondag 13 juni 2021

Omringd door gekken week 24

De xenofobe Geert Wilders tweette: 'Journalisten zijn - uitzonderingen daargelaten - gewoon tuig van de richel'. Onze poldernazi Thierry Baudet retweette dat binnen twintig minuten met de toevoeging: 'Is zo.'. De licht beïnvloedbare Nederlander die één van hen of misschien wel beiden als hun Grote Leider(s) zien denken veelal vrij primair en menen nu dat deze uitspraak hen rechtvaardigt om geweld tegen journalisten te gebruiken.

Henke Schutte heeft een toegangsverbod voor een jaar en mag zich in die periode niet vertonen in en om de vier vestigingen van Ziekenhuis Rijnstate. Omdat hij geen mondkapje droeg en daarop werd aangesproken en vervolgens weigerde het ziekenhuis te verlaten heeft Henke in een schermutseling een beveiliger bespuugd, gebeten en geslagen. Henke is een volwassen man van 51 jaar. Henke is ook verbaasd over het toegangsverbod wat het ziekenhuis naar eigen zeggen heel zelden oplegt. 

Conducteurs en machinisten hebben te maken met agressief gedrag van reizigers als deze worden aangesproken op het niet naleven van de coronamaatregelen in de trein. U kent ze wel, mensen die moeilijk doen om het moeilijk doen. Ze hóeven niet met de trein, het is een keuze. 

Men schijnt een nieuw voetbalstadion te willen bouwen voor Feyenoord in Rotterdam, maar er zijn bedreigingen en intimidatie van tegenstanders van het plan aan raadsleden, de Feyenoorddelegatie, investeerders en de architect. Waardoor burgemeester Ahmed Aboutaleb zich genoodzaakt zag om alle gesprekken hieromtrent af te gelasten. 

Van de week vroeg ik me af wanneer het voetbal afgelopen is omdat ik nu wel genoeg heb van die infantiele reclames van alle supermarkten die ons land rijk is over oranje capes en oranje sokken die je bij elkaar kan sparen, het bleek echter nog te moeten gaan beginnen. Het zal een lange zomer worden. Maar nu is de KNVB boos op Jumbo die succesvoller is dan Albert Heijn met hun reclame voor synthetische teringzooi omdat die laatste weer de officiële partner van de KNVB is. De ruim zesduizend slaven die zijn omgekomen voor de bouw van stadions in Qatar, daar tilt de KNVB dan weer wat minder zwaar aan. 

U gaat er toch ook vanuit dat het CDA zichzelf zal opheffen, of op z'n minst die C van christelijk uit hun bezoedelde naam haalt? Zo fijn als gemalen poppenstront, maar ondertussen....

Zijn er wel bomen hoog genoeg om voormalige baas van de belastingdienst Jaap Uijlenbroek en de ambtelijke baas van het Ministerie van Financiën Manon Leijten aan op te knopen? Beiden hebben zich schuldig gemaakt aan meineed in de nog lang niet afgelopen zaak van de kindertoeslagenaffaire. Beiden zeggen 'geen herinnering' aan een belangrijk memo te hebben. Een memo waarvan andere ambtenaren voorstelden om die na de bijeenkomst waar zij geen herinnering aan hebben niet te archiveren. Wat een beeld doet oproepen dat er een heel bos voor achterbakse en leugenachtige ambtenaren en politici nodig zal zijn. Ergens geen herinnering meer aan hebben is trouwens al volledig tot aan het belachelijke toe misbruikt door Mark Rutte. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten