zondag 20 juni 2021

Omringd door gekken week 25

Tijdens de wedstrijd Denemarken-Finland stortte de Deense voetballer Christian Eriksen na een hartstilstand ter aarde en werd gereanimeerd. Bij zo'n schokkende gebeurtenis past ingetogenheid en terughoudendheid. Niet voor Mike Verweij en Marcel van der Kraan van het hijgerige sensatiekrantje Telegraaf. Terwijl Christian van het veld werd gedragen belden zij met de vader van de onfortuinlijke Abdelhak Nouri, die enige jaren geleden hetzelfde overkwam om een een stukje riooljournalistiek te schrijven met de kop: Vader van Abdelhak Nouri bidt voor Christian Eriksen. 

Over voetbal gesproken, Nederland heeft inmiddels een eerste wedstrijd gewonnen afgelopen zondag, zo las ik, en om dat te vieren gingen er in Den Haag mensen de straat om vuurwerk af te steken en brand te stichten en om de daarop afgekomen agenten met stenen te bekogelen. De ME moest er aan te pas komen. 

Dat men het stemvee als randdebiel beschouwt is nagenoeg bekend, maar om te kijken hoever ze kunnen gaan is de VVD wel over een lijn gegaan. Ze hebben een stickeralbum uitgebracht met plaatjes van 'VVD-helden'. Bij de VVD denken ze dus dat hun kiezers het intelligentieniveau van een gemiddelde achtjarige hebben. Nu hoop ik wel dat de stickers met fotolijm zijn vervaardigd, er vertrekt namelijk nog wel eens een VVD'er vanwege liegen, bedriegen en frauduleus gedrag. Hé, zit daar niet een gezellig familiespel in? 

Apple werkt in 152 landen mee aan het weren van apps over en voor de lhbt-gemeenschap door ze te weren uit de App Store. Zo helpt Apple homofobe landen bij het onderdrukken van rechten voor lhbt'ers. Maar wel regenboogbandjes voor de Apple Watch en zo hier en daar Pride posts van Apple. Apple geeft dus om niets anders dan geld verdienen. Principes zijn het bedrijf vreemd. 

Dus er worden ons wat meer vrijheden gegund qua coronamaatregelen. Maar zoals was te verwachten kunnen bepaalde mensen niet met de hernieuwde vrijheid omgaan, hence de vechtpartijen op de stranden van Zandvoort en Noordwijk, waar honderden jongeren slaags raakten met de politie. Lachgas, alcohol en zomerse temperaturen blijken geen goede combinatie voor mensen die voor ze opnieuw hun vrijheden terug krijgen blijkbaar eerst weer gedomesticeerd dienen te worden. 

Lallend van optimisme worden alle coronamaatregelen overboord gegooid, nee die anderhalve meter niet, maar daar hield in de praktijk niemand zich aan. maar voor de rest: Geronimo!! Ach, dat was vorig jaar zomer ook en u weet nog hoe het ons in het najaar en de winter verging besmettingstechnisch gezien. We kunnen nu gaan zien of en hoelang de vaccins werken en of de hardcore vaccinatieweigeraars geconfronteerd zullen worden met de consequenties van hun keuzes. 

René van der Gijp en Johan Derksen, de prototypes witte boomer mannen hebben het niet zo op vrouwelijke voetbalanalisten en eigenlijk ook niet op vrouwenvoetbal. "Laat ze lekker voetballen hoor, laat ze hun gang maar gaan. Maar dat moeten we al zien, en dan moet je ook nog luisteren naar dat geneuzel. Vroeger lazen ze de Libelle en gingen ze zitten breien" was uit de mond van Johan op te tekenen. Dat het dameselftal in 2017 wél het EK heeft gewonnen, daar hoor je hen dan weer niet over.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten