woensdag 23 juni 2021

The Kominsky Method

76 Jaar is hij nu, Michael Douglas, en de man heeft een ongelooflijke staat van dienst in zeer uiteenlopende rollen, en nu ik naar de tv-serie 'The Kominsky Method' kijk op Netflix waarin Michael de hoofdrol speelt van Sandy Kominsky, een ooit succesvolle acteur die nu acteerlessen geeft in Los Angeles, zie ik weer wat een goede acteur hij is. Hij zet een echt mens neer. En als hij in zijn rol acteerles geeft, hang je aan zijn lippen omdat je ziet en hoort dat hij weet waar hij over praat. Het is een komische serie met hier en daar een serieuze ondertoon. Het gaat globaal over Sandy en zijn goede vriend en agent Norman (Alan Arkin) die zo goed en zo kwaad als het kan de ongemakken van hun leeftijd het hoofd bieden.

Michael heeft in zijn adresboekje natuurlijk de crème de la crème van Hollywood staan en hij moet een leuke kerel zijn, want er komen er nogal wat opdraven om een kleine gastrol te spelen als een personage of gewoon als zichzelf. Jane Seymour, Ann-Margret, Elliott Gould en Morgan Freeman om er maar een paar te noemen. Zijn films met Kathleen Turner en Danny DeVito in de jaren tachtig moet hen goede vrienden hebben gemaakt, want Kathleen speelt de rol van Sandy's ex-vrouw en Danny die van zijn dokter.

De serie omvat drie seizoenen van in totaal 22 afleveringen. Helaas heeft Netflix bekend gemaakt dat er geen vierde seizoen komt, ondanks de vele prijzen die deze serie heeft mogen ontvangen, waaronder een Golden Globe voor beste tv-serie (comedy). Ik raad 'm u aan!


Michael en Kathleen in the eighties.

Michael en Kathleen in 2020.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten